Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Huo­ma­sit­ko, että nyt ollaan Poh­tees­sa? – Toi­vot­ta­vas­ti hyvää vaa­li­taan muu­tok­sia teh­des­säAloitin Iijokiseudussa päätoimittajana joulukuussa 2011. Aiemmin samana vuonna päättäjät olivat pysäyttäneet kunta- ja palvelurakenneuudistukseen tähdänneen Paras-hankkeen. Sen jälkeen alettiin jälleen puuhata uusia malleja kuntarakenteen sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseksi.

Muistan kirjoittaneeni yli kymmenen vuoden aikana kyseisistä aiheista useita juttuja, mutta harvoin ne ovat sisältäneet mitään kovin käytännönläheistä tietoa.

Tänään voin kirjoittaa, että viimein historiallinen muutos on tapahtunut, sillä vastuu suomalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista on nyt hyvinvointialueilla ja kuntien rooli on muuttunut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.