Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Hir­vi­jah­ti alkaa vii­kon­lop­pu­na – aloi­tus­ta ly­kät­tiin parilla vii­kol­la parhaan kii­ma-ajan rau­hoit­ta­mi­sek­si

Karpaloiden hallitsemalla suolla ei vielä tällä viikolla ole kovin suurta liikettä näkynyt, mutta viikonloppuna voi tilanne muuttua.
Karpaloiden hallitsemalla suolla ei vielä tällä viikolla ole kovin suurta liikettä näkynyt, mutta viikonloppuna voi tilanne muuttua.
Kuva: Osmo Lämsä

Tulevana lauantaina alkaa varsinainen hirvenmetsästys, jota saa suorittaa koira- ja ajometsästyksenä. Syyskuun alusta lukien on ollut sallittua vain ns. peltohirvien pyynti kyttäämällä.

Hirvieläinten uudet metsästysajat on otettu käyttöön kuluvalla metsästyskaudella. Aloitusta lykättiin suurimmassa osassa maata pari viikkoa myöhäisemmäksi hirvien parhaan kiima-ajan rauhoittamiseksi.

Syksyiseen hirvenmetsästykseen osallistuu vuosittain yli 100 000 metsästäjää.

Suomen riistakeskuksesta muistutetaan hirvenmetsästyksen etiikasta ja metsästyksen hyvistä käytännöistä. Hirvieläinten vasasuoja on yksi keskeisistä metsästäjän eettisistä säännöistä.

– Metsästäjien tulee huolehtia, ettei metsästyksessä kaadeta vasallisia naarashirviä. Lisäksi metsästyksen turvalliseen järjestämiseen, saaliin kunnioittamiseen ja muiden luonnossa liikkujien ystävälliseen kohteluun tulee kiinnittää huomiota.

Lue Iijokiseudun aiempi juttu Pudasjärven hirvenmetsästyksen aloitustunnelmista tästä linkistä