Hir­vas­kos­ki teki hat­tu­tem­pun voit­ta­mal­la Kylä kok­kaa­maan! -kisan

Hirvaskosken joukkue tuulettaa voittoaan! Tällä kertaa ei keitetty lampaanpäävelliä eikä talkkunaa, mutta paikallisia raaka-aineita valmistettiin useisiin eri annoksiin. Toiseksi sijoittunut Kuren maa- ja kotitalousnaisten joukkue.
Hirvaskosken joukkue tuulettaa voittoaan! Tällä kertaa ei keitetty lampaanpäävelliä eikä talkkunaa, mutta paikallisia raaka-aineita valmistettiin useisiin eri annoksiin.
Hirvaskosken joukkue tuulettaa voittoaan! Tällä kertaa ei keitetty lampaanpäävelliä eikä talkkunaa, mutta paikallisia raaka-aineita valmistettiin useisiin eri annoksiin.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Huolellinen valmistautuminen sekä rakkaus lähiruokaan ovat Hirvaskosken joukkueen menestyksen salaisuuksia.

– Ja annosten halvat hinnat!

Tätä reseptiä voi hiljalleen alkaa kopioida, sillä hirvaskoskelaiset voittivat jo kolmannen kerran peräkkäin Kylä kokkaamaan! -kilpailun ja saivat Vuoden Kylinääri -tittelin.

Rutiinilla se ei kuitenkaan tapahtunut, vaan hienolla yhteistyöllä ja paikallisten raaka-aineiden hyvällä valmistamisella. Myös annosten sommitteluun ja kojun yleisilmeeseen oli nähty vaivaa – oranssi sävy toistui niin kokkien asuissa kuin kauniisti hehkuvissa pihlajanmarjakoristeissa.

Antti Holmström ja lammaskravatti.
Antti Holmström ja lammaskravatti.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärven kaupungin ravintolapäivän hengessä järjestämä tapahtuma sai alkunsa vuoden 2014 marraskuussa. Toisen kerran kylät ja eri porukat kokkailivat torilla viime vuoden elokuussa, ja nyt viimeisimmäksi lauantaina 3. syyskuuta.

– Hyvä, että meidän ja yleisön makumieltymykset kohtaavat, tuumi kaikilla kerroilla mukana ollut voittajajoukkueen Arvo Niskasaari.

Palkintojenjaossa Antti Holmströn nosti kiertopalkinnon tottunein ottein ilmaan.

– Tämä on huikeeta! hän kiitti joukkuetta sekä yleisöä.

Kokkaamassa olivat Antti Holmströmin, Liisa Holmström, Arvo Niskasaari, Aino Niskasaari, Inkeri Blomster, Marja Tiitta, Eeva Törrö ja Mari Laakkonen.

Tarjolla oli euron maistiaisannoksina kasvissosekeittoa ja siemenleipää, poropiirakkaa ja lapinlemmenjuomaa, lihapihviä kastikkeella ja tomaatilla, säynäväleipää ja mansikkasimaa sekä solmupullaa ja kahvia.

Ruuat houkuttelivat torille runsaasti väkeä. Annoksia meni kullakin kojulla pitkästi toista sataa.
Ruuat houkuttelivat torille runsaasti väkeä. Annoksia meni kullakin kojulla pitkästi toista sataa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Toiseksi, vain pienellä äänimäärän eurolla, 11 äänellä, sijoittui Kuren Maa- ja kotitalousnaiset. Kolmannen sijan sai amerikkalaistyylisiä herkkuja tarjonnut Sanna Nikkisen joukkue.

Mukana kokkaamassa olivat lisäksi Pikku Panda, Pudasjärven kaupungin joukkue sekä Kurenalan kyläyhdistys tietopisteellä.

Yleisöä paikalla oli runsaasti jo ennen puolta päivää, kun peräkärrykirppiksellä kauppaa teki yli 20 kauppiasta. Herkkuja alettiin maistella kello 12 ja iltapäivä kahden jälkeen voittaja oli selvillä.

Kylä kokkaamaan! -tapahtuman hyvät kokemukset saivat kaupungin väen lupaamaan, että jatkoa seuraa jälleen ensi vuonna. Tapahtumapäiväksi päätettiin lukita syyskuun ensimmäinen lauantai.