Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Hir­si­kam­puk­sel­ta ym­mär­rys­tä maail­man­po­li­tiik­kaan – kan­sa­lais­opis­to tarjoaa il­mai­sia ylei­sö­luen­to­ja

Suomi on osa kansainvälistä maailmaa. Lisätietoa maailman poliittisesta tilanteesta saa kansalaisopiston luennolta.
Suomi on osa kansainvälistä maailmaa. Lisätietoa maailman poliittisesta tilanteesta saa kansalaisopiston luennolta.
Kuva: Juha Hagelberg

Hirsikampuksella taltioidaan ja sieltä lähetetään maailmanpolitiikkaa maallikolle selittävä verkkoluentosarja, jota voi seurata netistä kuka vain. Pudasjärven kansalaisopistolle luennon järjestäminen tuo verkon laajuudelta näkyvyyttä ja hännän nostoa.

– Pudasjärven kansalaisopistolla on pitkästä aikaa tarjolla yleisöluentoja ja peräti ilmaiseksi. Haluamme myös näin juhlistaa 50. toimintavuottamme sekä 100-vuotiasta Suomea, koulutussuunnittelija Pasi Kemppainen sanoo.

Vaikka luentoja voi seurata netistä, paikan päälle voi ja kannattaakin tulla, sillä luennoimaan saapuu todellinen kansainvälisen politiikan asiantuntija.

Professori emeritus Jouni Suistola Oulun yliopistosta on oululainen historioitsija, joka on toiminut ennen eläköitymistään liki kaksikymmentä vuotta Kyproksella Near East Universityn kansainvälisten suhteitten professorina.

– Jouni Suistolalta ilmestyy lähiaikoina terrorismia käsittelevä teos. Luvassa on taatusti asiantunteva johdatus sen ymmärtämiseen, mitä ympärillämme tapahtuu. Suomi 100 -teeman mukaisesti voimme pohtia näitä asioita luennoilla yhdessä, sillä Suistola kannustaa myös keskusteluun luennoillaan, Kemppainen tietää.

Pudasjärven kansalaisopisto pohjustaa luentosarjaa esitteessään näin:

– Maailma näyttää tänä päivänä entistä sekavammalta ja vaarallisemmalta paikalta. Suurvaltojen suhteet ovat huonommat kuin kertaakaan sitten kylmän sodan. Terroristit tuntuvat olevan vaanimassa kohta jokaisen nurkan takana. Pakolaiset ja siirtolaiset vyöryvät maanosasta toiseen. Euroopan Unioni nitisee liitoksissaan.

Luennoilla haetaankin vastausta myös siihen, mitä ilmiöiden takana on.

Ymmärrä maailmanpolitiikkaa -luentosarja on kolmeosainen ja ensimmäinen tapaaminen on torstaina 12. tammikuuta Hirsikampuksella. Loput kaksi luentoa järjestetään torstai-iltoina, 19. ja 26. tammikuuta.

Luentosarja kuuluu Kansalaisopistojen liiton ”Kaikkien kansalaisopisto: 100 verkkoluentoa” -sarjaan, joka on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.