Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Tilaajille

Hel­mi­kuu oli en­nä­tyk­sel­li­sen sa­tei­nen – Hel­mi­kuun kes­ki­läm­pö­ti­la oli suu­res­sa osassa maata 1–3 astetta ta­van­omais­ta kor­keam­pi

Pudasjärvi

Ilmatieteen laitoksen mukaan talven keskilämpötila oli tavanomainen.

Tilastojen mukaan helmikuussa satoi poikkeuksellisen paljon. Paikoin satoi ennätyksellisen paljon.

Alustavien tietojen mukaan helmikuun suurin sademäärä, 134,8 millimetriä, mitattiin Virolahdella. Helmikuun pienin sademäärä, 15,7 millimetriä, mitattiin Enontekiön Näkkälässä.

Lunta oli kuukauden päättyessä maan länsiosassa yleisesti noin 20–60 senttimetriä, maan itä- ja pohjoisosassa noin 50–110 senttimetriä. Varsinkin maan itäosassa lunta oli harvinaisen, paikoin jopa poikkeuksellisen paljon.

Helmikuun keskilämpötila oli suuressa osassa maata 1–3 astetta tavanomaista korkeampi.

Keskilämpötila vaihteli lounaissaariston vajaasta +1 asteesta Käsivarren Lapin noin -13 asteeseen.

Kuukauden ylin lämpötila, +7,1 astetta, mitattiin 28. päivä Pyhäjärven Ojakylän havaintoasemalla. Kuukauden alin lämpötila, -34,9 astetta, mitattiin Enontekiön lentoasemalla helmikuun ensimmäisenä päivänä.

Auringonpaistetunteja oli yleisesti tavanomaista vähemmän. Myrskypäiviä oli helmikuun aikana viisi.

Talvi eli joulu–helmikuu oli keskilämpötilaltaan tavanomainen. Talvi alkoi joulukuussa tavanomaista kylmempänä, mutta tavanomaista lauhemmat tammi- ja helmikuu tasasivat keskilämpötilaa. Talven keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin nollasta asteesta Lapin keski- ja pohjoisosan noin -12 asteeseen.

Joulu-helmikuun sademäärä oli maan etelä- ja itäosassa tavanomaista suurempi. Lapin lounaisosassa sekä paikoin Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa talven sademäärä oli tavanomaista pienempi.