Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hank­keil­le ja yri­tyk­sil­le jaossa noin 7 mil­joo­naa pai­kal­li­seen ke­hit­tä­mi­seen – täl­lai­sia ovat Oulun Seudun Lea­de­rin uudet EU-tu­ki­muo­dot, jotka kan­nus­ta­vat ko­kei­le­maan ja in­ves­toi­maan

Pudasjärveläisiä toimijoita kannustetaan hakemaan rahoitusta hankkeisiin, joilla parannetaan maaseudun elinvoimaisuutta sekä kehitetään paikallisia palveluja ja elinkeinoja. Suunnitelmissa on oma tukimuoto seniorien hankkeisiin.

Pudasjärven Jyrkkäkosken frisbeegolfrata rakennettiin harrastajien tarpeeseen. Leader-rahoituksen avulla radalle saatiin myös heittomatot ja opasteet.
Pudasjärven Jyrkkäkosken frisbeegolfrata rakennettiin harrastajien tarpeeseen. Leader-rahoituksen avulla radalle saatiin myös heittomatot ja opasteet.
Kuva: Saana Juutinen

– Kova pöhinä on käynnissä. Puhelin soi tiuhaan tahtiin. Vireille tulleita hakemuksia on vetämässä on noin 30  ja valmisteilla olevia hakemuksia kaikkiaan 45 kappaletta, Oulun Seudun Leader ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Hongisto kuvailee tilannetta.

– Tunnelmat ovat todella positiiviset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.