Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Etä­työ­suo­si­tus päättyy Poh­jois-Poh­jan­maal­la hel­mi­kuun loppuun – koronaa on edel­leen run­saas­ti liik­keel­lä, mutta sai­raa­la­kuor­mi­tuk­ses­sa ei ole ha­vait­tu nousua

Laajasta etätyösuosituksesta luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla helmikuun lopussa. Asiasta kertoo tiistaina kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy niin ikään helmikuun loppuun. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että työpaikoilla suosittaisiin joustavasti osittaista etätyötä ja muita tartuntariskiä pienentäviä toimia.

Etätyösuosituksen lisäksi kuun vaihteeseen loppuu myös päätös tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaisista turvallisuustoimista. Yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa tulee edelleen noudattaa tartuntatautilain 58 c -pykälän mukaisia hygieniavaatimuksia.

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevalan mukaan epidemiaa ei ole syytä vielä unohtaa, vaikka rajoituksia puretaankin.

– Terveysturvalliset toimintatavat kuten rokotukset, maskien käyttö, hyvä käsihygienia ja riittävät etäisyydet ovat edelleen tärkeitä. Sairaana tulee jäädä kotiin sairastamaan, Nevala toteaa.

Pohjois-Pohjanmaalla todetaan edelleen paljon koronatartuntoja ja tautia on runsaasti liikkeellä. Sairaalakuormituksen nousua ei kuitenkaan ole vielä nähty, vaikka tartuntoja todetaan paljon. Nevalan mukaan Pohjois-Pohjanmaa poikkeaa siinä muista alueista.

– On siis mahdollista, että potilasmäärät vielä nousevat, Nevala kommentoi.

OYSin potilasmäärä on säilynyt edellisviikon tasolla kuluvalla viikolla. Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla koronapotilaita on ollut jonkin verran aiempaa enemmän.