Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

En­nal­lis­ta­mi­sen ver­tai­lu­vuo­si vaih­toon – Mitähän Ha­vuk­ka-ahon ajat­te­li­ja miet­ti­si en­nal­lis­ta­mi­ses­ta?Mitähän Havukka-ahon ajattelija miettisi ennallistamisesta, jos vielä sattuisi sinisiä ajatuksia pohtimaan Lentuan saaressa?

Veikko Huovinen kirjoitti esikoisromaaninsa Havukka-ahon ajattelija vuonna 1952. Saman vuonna, jolloin Suomessa isännöitiin olympialaisia ja sotakorvaukset oli saatu maksettua. Se on myös vuosi, minkä EU komissio on asettanut vertailuvuodeksi jäsenmaita sitovaksi esittämälleen ennallistamisasetukselle.

Vertailuvuoden ajoittumista juuri 70 vuoden taakse komissio perustelee sillä, että juuri tuon vuoden jälkeen luonnon muuttumisen sanotaan kiihtyneen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.