Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

En­nal­lis­ta­mi­sen ver­tai­lu­vuo­si vaih­toon – Mitähän Ha­vuk­ka-ahon ajat­te­li­ja miet­ti­si en­nal­lis­ta­mi­ses­ta?Mitähän Havukka-ahon ajattelija miettisi ennallistamisesta, jos vielä sattuisi sinisiä ajatuksia pohtimaan Lentuan saaressa?

Veikko Huovinen kirjoitti esikoisromaaninsa Havukka-ahon ajattelija vuonna 1952. Saman vuonna, jolloin Suomessa isännöitiin olympialaisia ja sotakorvaukset oli saatu maksettua. Se on myös vuosi, minkä EU komissio on asettanut vertailuvuodeksi jäsenmaita sitovaksi esittämälleen ennallistamisasetukselle.

Vertailuvuoden ajoittumista juuri 70 vuoden taakse komissio perustelee sillä, että juuri tuon vuoden jälkeen luonnon muuttumisen sanotaan kiihtyneen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin