Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Eh­dok­kail­ta tyrmäys su­si­lau­moil­le Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­nees­sa – ­tut­ki­jan mukaan pin­ta-alaa ja ra­vin­toa riit­täi­si uusille re­vii­reil­le

Yksikään keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdokkaista ei peukuta susimäärän kasvattamisen puolesta. Eduskunta päätti metsästyslain muutoksesta perjantaina. Susiasia pysyy pöydällä vaalien jälkeenkin.

Iijokiseudun vaalikoneen kysymys susireviireistä osoittaa, että valtaosa eduskuntavaaliehdokkaista ei innostu susien määrän kasvusta Oulun vaalipiirin alueella. Vastauksissa korostuvat susien aiheuttamat haitat ja koettu tarve vähentää susia. Tällä hetkellä suden kannanhoidollista metsästystä ei tapahdu lainkaan.

Lähes 60 prosenttia koneeseen vastanneista ehdokkaista on eri mieltä väitteen kanssa, että Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on tilaa uusille susireviireille.

Yksikään keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdokas ei ole väitteen kanssa samaa mieltä.

– Susikanta on pidettävä kontrollissa siten, että sudet eivät aiheuta vahinkoja kotitalouksille, ihmisille tai kotieläimille, perustelee torjuvaa kantaansa keskustan oululainen ehdokas Susanna Kisner.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa