Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yrit­tä­jä tar­vit­see kun­nian­hi­moa ja intoa – Henna Ryhäsen kah­vi­la­haa­ve on to­teu­tu­nut Pu­das­jär­vel­lä

Henna Ryhänen löysi kahvilalleen hyvän paikan ihan keskeltä Kurenalan kylää. Avajaispäivänä riitti asiakkaita ja kukittajiakin. Kaupunginjohtaja Tomi Timonen onnitteli yrittäjä Henna Ryhästä kaupungin puolesta. Yrittäjä Henna Ryhänen juuri avatun kahvilansa ovella.
Henna Ryhänen löysi kahvilalleen hyvän paikan ihan keskeltä Kurenalan kylää.
Henna Ryhänen löysi kahvilalleen hyvän paikan ihan keskeltä Kurenalan kylää.
Kuva: Toivo Kiminki

Kunnianhimo ja into tehdä oman näköistä juttua ovat Henna Ryhäsen mielestä yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia. Kun siihen lisää halun olla ihmisten kanssa tekemisissä, löytyy lopputulos Kauppatiellä avattuna kahvilana.

Pudasjärveläislähtöisen Ryhäsen suunnitelmissa oli aloittaa pari vuotta sitten yrittäjänä Jukolan Pirtissä, mutta uusperheen kuudesta lapsesta nuorimman syntymä muutti suunnitelmat.

Aiemmin Kempeleessä muutaman vuoden henkilöstöravintolaa pyörittänyt, välillä palkkalaisena ja kotiäitinä ollut nainen tyytyi silloin muutaman kuukauden äitiyslomaan ja aloitti pitopalveluyrittäjänä.

– Siinä on riittänyt kiireitä, jopa niin, että on harmikseen joutunut sanomaan kysyjille, ettei sillä kertaa ehdi. Pitopalvelua pyöritän kahvilan rinnalla edelleen, kesällähän sillä puolella on varsinainen sesonki.

Kesällähän sillä puolella on varsinainen sesonki.

Kokemuksista oppineena yrittäjä aikoo jatkossa pyhittää sunnuntait perheelle, vaikka arvelee joitain tehtäviä silloinkin työn alle tulevan.

Ihan täysin suunnitelmien mukaista yritystä Henna Ryhänen ei Cafe & Catering Hallastaan saanut. Pienehkö keittiö rajoittaa ruokatarjonnan keittolounaisiin, mutta alkukokemuksen mukaan sillekin on kysyntää.

Uusi yrittäjä ei sano kaupungintalolta juuri neuvoja kyselleensä. Oulunkaaren yritysneuvoja Ilkka Pirttikoski on niitä antanut niin liiketoimintasuunnitelmaa kuin rahoituskuvioita pähkäillessä.

Lainaa järjestyi Finnverasta, starttirahaa te-toimistosta ja Kauppatieltä mukavat tilat, joiden kunnostuksessa vuokranantaja tuli vastaan, Henna Ryhänen kiittelee.

Työntekijän palkkaamiseenkin apuja löytyi. Hallan töihin yrittäjä naureskelee olevan kovasti tunkua. Perheen kolme 12-vuotiasta ovat olleet jo apuna, ja nyt olisi haussa mahdollisuus suorittaa hygieniapassi ja päästä kahvilaan kesätöihin.