Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Yle: Met­sä­hal­li­tus esittää met­säs­tyk­sen ra­joit­ta­mis­ta osassa kan­sal­lis­puis­to­jen vilk­kaim­pia alueita – Esi­tyk­ses­sä mukana myös Ou­lan­gan ja Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tot

Rovaniemi

Metsähallitus esittää metsästysrajoituksia kansallispuistojen vilkkaimmille retkeilyalueille. Asiasta kertoo Ylen Lapin uutiset.

Ylen haastatteleman Metsähallituksen Lapin luontopalveluiden aluejohtaja Jyrki Tolonen sanoo, että rajoituksia aiotaan esittää ainakin Urho Kekkosen kansallispuistoon Saariselän ja Kiilopään alueelle, sekä Oulangan ja Syötteen kansallispuistojen vilkkaimmille alueille.

Selvitys kansallispuistojen turvallisuudesta annettiin ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr.) jo viime vuoden puolella. Jatkoselvitys valmistuu huhtikuun aikana.

Julkinen keskustelu metsästyksestä ja kansallispuistojen turvallisuudesta kiihtyi sen jälkeen, kun maastopyöräilijä kuoli metsästysonnettomuudessa viime syksynä Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella.

Metsästäminen Pohjois-Suomen kansallispuistoissa on yleensä sallittu paikallisille ihmiselle.

Oulangan kansallispuistossa paikallisille on sallittua suden ja karhun metsästäminen koko kansallispuiston alueella sekä pienriistan  metsästys puistoon vuonna 1981 liitetyllä aapaosalla puiston pohjoisosassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin