Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Yk­si­tyis­tei­den pe­rus­pa­ran­nus­ra­haa on nyt saa­ta­vil­la aiempaa kor­keam­mal­la avus­tus­pro­sen­til­la kolmen vuoden ajan – tal­vel­la on hyvää aikaa tehdä suun­ni­tel­mia ja pitää tie­ko­kouk­sia

Tiekunnat voivat saada  yksityisteiden perusparantamisavustuksia nykyistä suuremmalla prosentilla vuosien 2023–2025 aikana.

Tavanomaisten teiden perusparantamiskohteiden valtionavustuksen enimmäismäärä nousi 50 prosentista 70 prosenttiin. Merkittävimmissä siltakohteissa ja luonnonolosuhteiden aiheuttamissa yllättävissä korjauskohteissa avustusprosentti voi olla jopa 85 prosenttia. Talvitien perusparannusavustuksen enimmäismäärä nousi 70 prosenttiin.

Avustuksia kohdennetaan erityisesti liikennöitävyyden kannalta kriittisiin perusparantamishankkeisiin, kuten siltaremontteihin. Lisäksi kohteita voivat olla esimerkiksi teiden kantavuuden ja kuivatuksen parantaminen sekä rumpujen uusimiset.

Valtionavustusta myönnetään ensisijaisesti rakentamiseksi luettavaan yksityisteiden parantamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.