VANHUSTEN VIIKKO: Pu­das­jär­vel­lä hyö­dyn­ne­tään vähän kor­jaus­avus­tuk­sia – van­hus­ten asun­to­jen korjaus mah­dol­lis­taa ikään­ty­mi­sen kotona

MAANVILJELY: Ohra kasvaa rehuksi Pu­hok­sen ran­nal­la – Eero Hyt­ti­nen ei oman viljan rieskaa ei ole pais­ta­nut: Viljely on työ­läs­tä, mutta lop­pu­tu­los pie­nen­tää re­hu­las­kua

Tilaajille

Vuok­raus­se­son­ki alkoi etua­jas­sa, ra­ken­nus- ja re­mont­ti­buu­mi käyvät kuu­ma­na: "Jos tiedät, että hei­nä­kuun vii­mei­nen vii­kon­lop­pu tar­vi­taan jotain, se kan­nat­taa varata hyvissä ajoin"

Rakennus- ja remonttibuumi näkyy muuallakin kuin puutavaran kysynnässä. Työkalujen vuokraus käy vilkkaasti ja ainakin Rentalta suositellaan varaamaan kalustoa hyvissä ajoin, jotta suunnitellut projektit eivät viivästy tai jää tekemättä kaluston saatavuuden takia. Korona on toisaalta myös hidastanut tiettyjen koneiden ja laitteiden toimitusaikoja.

Kuusamon Rakennuspalveluiden yrittäjä Matti Mustonen vuokrasi aggregaatin ja timanttisahan.
Kuusamon Rakennuspalveluiden yrittäjä Matti Mustonen vuokrasi aggregaatin ja timanttisahan.
Kuva: Kaisa Vänskä

Harvinaisen kiireinen kesä, kommentoi Kuusamon Rakennuspalveluiden yrittäjä Matti Mustonen. Meneillään oleva rakennus- ja remonttibuumi näkyy puutavaran kysynnän lisäksi myös konevuokraamojen kaluston menekissä.

– Varaan etukäteen sen, mitä tarvitsen, ettei käy niin, että jää työkalut saamatta. Aamulla hain työkaluja, jotka varasin kaksi viikkoa sitten. Tämän timanttisahan varasin alkuviikosta, Mustonen kertoo ja lastaa kalustoa tumman pakettiauton perään.