Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Veden pinta nou­sus­sa Ii­joel­la lä­hi­päi­vi­nä – ­maas­to ei vedä, eikä kas­vus­to haih­du­ta syksyn sateita

Iijoen veden pinta nousee loppuviikkoa kohden

Pudasjärvi

Syystulvan pitäisi hiljalleen olla jo tasaantumassa, vaikka viime päivinä nousu on ollut paikoin jyrkkää. Pinnat pysyvät vesi.fi arvion mukaan kuitenkin korkealla lokakuun lopulle saakka.

Iijoella tilanne on rauhallinen, mutta vedenpinnat ja virtaamat ovat suuria. Pudasjärvi oli  noin metrin ja Jongunjärvi 50 cm keskimääräistä korkeammalla viime viikon lopulla. Vedenpinnat jatkavat nousuaan vielä lokakuun puoliväliin asti, arvioidaan vesi.fi tilannetiedotteessa.

Ympäristökeskuksen palvelun mukaan veden korkeus Jaurakkajärvellä on jo liki 126 metriä merenpinnasta, mikä on noin parikymmentä senttiä tavanomaista korkeammalla. Jongunjärvellä pinta on liki 120 metriä eli miltei metrin metriä tavanomaista korkeammalla. Siuruanjoella vesi on myös nelisenkymmentä senttiä tavanomaista korkeammalla.

Pudasjärven Tuulisalmessa vedenkorkeudeksi mitattiin 16. lokakuuta 2023 108,71 metriä merenpinnasta.
Pudasjärven Tuulisalmessa vedenkorkeudeksi mitattiin 16.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin