Vapepa: Moot­to­ri­kelk­kai­li­joi­den et­sin­tä­par­tio har­joit­te­li Tai­val­kos­kel­la – näin syntyi Suomen vien­ti­tuot­teek­si­kin mai­nos­tet­tu am­bu­lans­si­vau­nu maas­to-olo­suh­tei­siin

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Van­ho­jen tanssit Pu­das­jär­vel­lä – katso video tun­nel­mis­ta ja tans­si­jois­ta

Pudasjärvi

Pudasjärven lukion toisen vuosikurssin oppilaat tanssivat itsensä perjantaina koulunsa vanhimmiksi. Pudasjärvellä vanhojen tansseja on järjestetty jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Mukana oli nyt kaikkiaan kolmetoista tanssiparia.

Alunperin oppilaat pukeutuivat vanhoihin asuihin kuvastaakseen sitä, että ovat nyt koulunsa vanhimpia. Ajan myötä pukeutuminen on muuttunut modernimpaan suuntaan ja nyt tanssien ohella pukuloisto onkin, varsinkin nuorten neitojen osalta juhlava.

Tanssit ovat pysyneet läpi vuosikymmenten ennallaan. Edelleen tanssitaan 1900-luvun salonkitansseja sekä 1920 ja 1930-luvun seuratansseja.

Oppilaat ovat harjoitelleet tansseja Mikko Raappanan ohjaamilla tanssikursseilla. Lisäksi ennen esitystä oppilaat ovat harjoitelleet myös itsekseen.

Vanhat tanssivat ensin koululla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin