TULVAT: Pu­das­jär­vel­le tul­va­va­roi­tus – Hyy­de­tul­vat kas­tel­leet mökkejä Poh­jois-Poh­jan­maal­la

KORONA: THL: Pu­das­jär­vel­lä jälleen seit­se­män uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – viime viikon ko­ko­nais­mää­rä rikki jo kes­ki­viik­ko­na

Vanha val­tuus­to koolla vii­mei­sen kerran – kä­sit­te­lys­sä tar­kas­tus­lau­ta­kun­nan ruusut ja risut

Pudasjärven kaupunginvaltuusto kokoontui eilen viimeiseen istuntoonsa.
Pudasjärven kaupunginvaltuusto kokoontui eilen viimeiseen istuntoonsa.
Kuva: Toivo Kiminki

Melkein neljä ja puoli vuotta istunut kaupunginvaltuusto pohti tiistaina muiden asioiden ohella tarkastuslautakunnan sille tarjoamia ruusuja ja risuja kaupungin viime vuoden toiminnasta.

Kuunteluoppilaina istuivat mukana ensi maanantaina aloittavat uudet valtuutetut. Valtuusto pienenee 35-jäsenisestä 27-jäseniseen.

Eilen viimeisen istuntonsa pitänyt vuonna 2012 valittu kaupunginvaltuusto sai käsittelyynsä tarkastuslautakunnan huomiot kaupungin viime vuoden toiminnasta.

Kiitosta heltisi Kurenalan taajaman yleisilmeen kohentumisesta ja torin toiminnan kehittymisestä. Kaupungin imagon lautakunta näkee positiivisena ja on havainnut Pudasjärvellä olevan nyt tekemisen meininkiä.

Moitteissa on tuttua jo aiemmilta vuosilta. Viime kevään tarkastuskertomuksessaan lautakunta huomautti jätekeräyksen puutteista, etenkin siitä, että kaikki kiinteistöt eivät ole keräyksen piirissä. Nyt lausunto ei jätä sijaa tulkinnoille: Jätekeräys on saatava ajan tasalle.

Huutia saa myös kaupungin ylpeys Hirsikampus. Sen varsinaisen toimitaan, opetukseen eivät tarkastuslautakunnan tarkat silmät ja korvat puutu, mutta paljon suunniteltu tuotteistaminen on jäänyt tekemättä.

Se on saatava ensi tilassa kuntoon, Juha Heikkilän puheenjohtama lautakunta vaatii. Ohjeitakin tuotteistajille, keitä lienevätkään, tulee: Pitää olla hinnasto, yhteyshenkilö, käyttöehdot tulee löytyä, samoin tietoa saatavuudesta ja oheispalveluista.

Oheispalveluiden hinnoittelukin on jäänyt tekemättä, tarkastuslautakunta tylyttää.

Se vaatii myös kaikki kaupungin yleiset kiinteistöt esteettömiksi kulkea.

Paljon keskustelua herättänyttä 230 000 euron siirtoa takavuosien ylijäämästä kaupungin henkilöstön virkistysrahastoon lautakunta pitää asianmukaisena. Suunnitelma henkilöstölle tarkoitetun vuokramökin rakentamisesta Syötteen Vemmeltielle on edennyt, rakennuslupa on myönnetty.