Lukijalta
Mielipide

Vaa­li­pos­tia: Kaikki ovat tär­kei­tä: "Meidän tulisi pyrkiä löy­tä­mään yh­tei­nen sävel Pu­das­jär­ven par­haak­si"

Pudasjärvi

Vaalipostia

On ollut mielenkiintoista lukea kuntavaaliehdokkaiden kirjoituksia paikallislehdistä. Paljon on noussut ajatuksia ja mietintöjä niiden myötä ja oma näkökanta laajentunut moneen asiaan. Itsestä tuntuu näin ”välikauden” jälkeen vähän ottavan aikaa, jotta saa taas itsensä kuosiin siitä mitä tuleman pitää ja millaiseen leikkiin on ryhtynyt lupautuessaan ehdokkaaksi. Lukemieni kirjoitusten jälkeen tuntuu melko laimealta lähteä toteamaan olevansa itse liikkeellä ilman sen kummempia vaaliteemoja. Näkemystä, kokemusta ja ehkä jonkin verran tietoakin löytyy useista asioista. En kuitenkaan halua nostaa jotain tiettyä asiaa ylitse muiden. Jotenkin minun ajatusmaailmani on urautunut näkemään yhdessä ja yhteistyössä tehtävän työn jokaisen kuntalaisen parhaaksi olevan se mitä kuntatasolla pitäisi tehdä. Meidän tulisi pyrkiä löytämään yhteinen sävel Pudasjärven parhaaksi.

Vaaliteemoissa nousee esiin tiettyä kohderyhmää koskevat asiat tai tietty kohderyhmä on se, kenen asioita haluaa olla viemässä eteenpäin ja saattamassa paremmalle tolalle. Tätä olen pohtinut usein, kun minultakin on kysytty ”kassajono-gallupissa” kenen asioita tulen ajamaan, jos valtuustoon pääseen. En pysty, enkä haluakaan, eritellä tiettyä kohderyhmää; minulle jokainen pudasjärveläinen on yhtä tärkeä ja arvokas ja kaikkia koskevat asiat ovat tärkeitä. Tottakai voisin minäkin luetella kuinka lapsiin ja nuoriin satsaaminen on kannattavaa, ikääntyneille on taattava laadukkaat palvelut, perheiden palveluja lisättävä/tehostettava, yrittäjyyttä tuettava jne. Miksi pitäisi nostaa jokin asia ylitse muiden? Minusta kaikki asiat, jotka koskevat pudasjärveläisiä ja Pudasjärveä ovat samalla viivalla. Päättäjien ja virkamiesten tehtävä on sitten pohtia ja puntaroida miten asiat tulee hoitaa ja siitä tulee päättää yhteistyössä.

Itse koen olevani etuoikeutetussa asemassa, kun olen vuosien varrella saanut työskennellä kaikenikäisten ihmisten parissa. Se on valtava rikkaus, kun on saanut oppia jokaiselta jotakin. Tämän hetkinen työni on sisällöltään täynnä tulevaisuutta, uutteraa tekemistä ja aikuisuuteen kasvamista. Jokaisena päivänä saan nähdä konkreettisia askelia niin elämänpolulla kuin kotoutumisessakin, puhumattakaan kielikylvystä, joka on iloinen sekoitus suomea, somaliaa, tigrinia, persiaa, arabiaa, turkkia ja muutamaa muutakin kieltä. Ja muutoinkin koen olevani hyvin onnellisessa asemassa saadessani asua Pudasjärvellä ja kokea kaiken sen mitä sillä on täällä asuville tarjota. Mitkään sanat tai superlatiivit eivät riitä kertomaan meidän luonnon kauneudesta tai positiivisesta kylähulluudesta, päättäväisyydestä tai naapuriavusta. Se vain yksinkertaisesti on ainutlaatuista. Minulle paljasjalkaisena pudasjärveläisenä; Korentojärven rannalla kasvaneena, Pikkaraisen kankaalta maailmalle ponnistaneena, Hirvaskosken kouluta matkaeväät saaneena, kahdeksan lapsen äitinä ja kohta viiden lapsen mummona Pudasjärvi on paras paikka elää ja asua. Sen vuoksi haluaisin olla mukana rakentamassa tulevaisuuden Pudasjärveä. Pudasjärveä, jossa jokaisella on tasavertainen mahdollisuus elää ja tulla toimeen.

Paula Manninen