Vauvat: Pu­das­jär­ven vuoden en­sim­mäi­nen vauva syntyi etu­ajas­sa – Vä­hä­kuo­puk­sen per­hees­sä iloi­taan pik­ku­vel­jes­tä

Mainos: Tilaa Iijokiseutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Uusi ra­vin­to­la avasi ovensa Ku­re­nal­la – pit­sa­lis­tal­la Kipinä, Er­vas­ti, Sa­ra­ky­lä ja Ait­to­jär­vi

Bashri ja Merita Gashri uskovat lounasravintolan olevan Kurenalla tarpeen. Yrittäjä on viritellyt ravintolaa uuteen uskoon niin sisältä kuin vähän ulkoakin.
Bashri ja Merita Gashri uskovat lounasravintolan olevan Kurenalla tarpeen.
Bashri ja Merita Gashri uskovat lounasravintolan olevan Kurenalla tarpeen.
Kuva: Toivo Kiminki

Tapaninpäivänä Kurenalla ravintolan avanneella Bashri Gashrilla on alalta vahva kokemus. Hän kertoo olleensa ravintoloissa ensin työntekijänä seitsemisen vuotta.

Yrittäjänä hän aloitti reilu vuosikymmen sitten. Nyt perustamansa Merita-nimisen ravintolan tilat Jukolantieltä hän osti vuonna 2011.

Nyt hän katsoi parhaaksi aloittaa ravintolan pyörittämisen ensin kunnostamissaan tiloissa itse. Aiemmin tiloissa ravintolaa on pitänyt vuokralainen.

– Tutustuin Kurenalan tilanteeseen ja laskin, että tässä on hyvä paikka pitää lounasravintolaa. Muut palvelut sitten täydentävät tarjontaa niin, että uskon tässä asiakkaille löytyvän mieluisaa nautittavaa muinakin vuorokauden aikoina.

Alkuvaiheessa paikkaa pyöritetään yrittäjän itsensä ja osa-aikaisena työskentelevän Merita-vaimon voimin. Lisäksi on yksi henkilö työkokeilussa, mies kertoo.

Tammikuussa tulee keittiöön lisää ammattitaitoa. Silloin aloittaa kaksi kokkia ja yksi osa-aikainen tarjoilija.

Laskelmien lisäksi yrittäjä naurahtaa perehtyneensä paikkakunnan maantieteeseen; pitsalistalta löytyy pudasjärveläisiä paikannimiä, kuten Syöte, Kipinä, Sarakylä, Tuulijärvi, Aittojärvi, Livo, Hirvaskoski ja Jyrkkäkoski.

Muutakin paikallista Gashri ravintolaan tavoittelee.

– Aioin hankkia pudasjärveläisiä raaka-aineita keittiöön aina kun vain mahdollista. Uskon, että niitä vielä löytyy.