Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

NÄIHIN AIKOIHIN: Näihin ai­koi­hin 13: Tulva vei tuo­ma­ri­ko­pin, nätti karhu ilah­dut­ti pi­ha­pii­ris­sä – mutta mitä tehdään pi­le­tos­suil­la?

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Uhkea Lempi sai vappuna val­ko­la­kin Pu­das­jär­vel­lä

Sointu Veivo ja Mikko Liehu lakittivat Lempin.
Sointu Veivo ja Mikko Liehu lakittivat Lempin.
Kuva: Sointu Veivo

Honkasenkankaalla Mikko Liehun pihalla seisova määrätietoisen näköinen Lempi-tyttö lakitettiin vapun kunniaksi.

Kari Tykkyläisen veistämä näyttävä naispatsas ei ole ollut ainoastaan talonväen ilona. Lempiä ovat saaneet ihailla ja kummastella vuoden ajan lähitien kulkijat. Onpa Lempiä tultu ihan lähietäisyydeltäkin ihmettelemään.

Tyynesti Lempi on tarkkaillut vuoden aikojen vaihtelun tuomia luonnon muutoksia välillä helteestä nauttien ja välillä sateessa tai pakkasessa hytisten. Lempi on seurannut pihapiirin lintujen, oravien ja jänöjussien ja muiden eläinten kurvailuja ja kukerteluja.

Paljon hän on saanut kuulla ohikulkevien kansalaisten juttelua maailman menosta, koronan vaikutuksista ihmisten elämään ja mielialaan. Mukavasti on varmaan hänen korviinsa kantautunut iloista naurua, leikinlaskua sekä vahvaa toivoa ja uskoa hyvään entistä ehompaan tulevaisuuteen.

Pudasjärvinen terve elämänasenne ja positiivinen tulevaisuuteen katsominen ohittaa komeasti välillä valtaavat tummat aatokset ja epävarmuuden tuntemukset. Lempin kuullen on turvallista jutustella arkojakin asioita, sillä Lempi ei juorua kuulemiaan asioita eteenpäin. Lempi on puunlämmin puhumaton nainen.

Marja-Leena Tykkyläinen osasi tehdä runsasmuotoiselle Lempille oikean kokoisen ja Lempin kutreille jämäkästi istuvan näyttävän valkolakin. Lempi kiittää lakin tekijää lämpimästi.

Lempi, Liehun talonväki ja allekirjoittanut toivottavat kaikille pudasjärvisille aurinkoista ja tervettä kevättä ja tulevaa kesää.

Sointu Veivo