SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Työt­tö­myys las­ku­suun­nas­sa Pu­das­jär­vel­lä­kin – myös lo­mau­tus­ten mää­räs­sä huo­mat­ta­vaa vä­hen­nys­tä

Työttömyysprosenteissa on pienoista laskua havaittavissa. Työttömyysasteet Pohjois-Pohjanmaan kunnissa heinäkuun lopussa.
Työttömyysprosenteissa on pienoista laskua havaittavissa.
Työttömyysprosenteissa on pienoista laskua havaittavissa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pohjois-Pohjanmaalla työttömiä oli lähes 3000 vähemmän kuin vuosi sitten. TE-toimiston mukaan maakunnassa oli heinäkuun lopussa työttömiä vajaat 27 000, lomautetut mukaan lukien.

Työttömyysprosentti oli heinäkuun lopussa 14,5 %. Työttömien määrä laski viime vuoteen verrattuna lähes 10 prosenttiyksiköllä.

Työttömyys laski kaikissa työnhakijaryhmissä. Miesten työttömyys laski enemmän (-12,4 %) kuin naisten työttömyys (-7,4 %).

Myös lomautettujen määrässä tapahtui huomattavaa vähennystä (-32,6 %) edellisvuodesta eikä ennakkoilmoituksia alkavista lomautuksista ole tullut.

Työttömyysaste laski vuoden takaisesta lähes kaikissa alueen kunnissa. Pientä nousua oli edellisvuodesta vain Pyhännällä, Reisjärvellä ja Vaalassa.

Korkeimmat työttömyysasteet kuun lopussa olivat Oulussa (16,7 %), Taivalkoskella ja Vaalassa (16,5 %) sekä Pudasjärvellä (16,3 %) ja Iissä (15,4 %).