Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Työt­tö­myys kasvoi Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­vel­lä edel­leen korkea työt­tö­myys­as­te

Uusien työpaikkojen määrä oli vähentynyt useissa ammattiryhmässä. Lomautukset kohdistuivat erityisesti kirvesmiehiin ja talonrakentajiin.

Pohjois-Pohjanmaalla oli huhtikuun lopussa 20 100 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 400 työtöntä enemmän kuin vuosi sitten.

Ely-alueista työttömien työnhakijoiden määrä on noussut eniten, 13 prosenttia, Pohjois-Pohjanmaalla vuoden aikana. Lomautettujen määrä, 2 100, jatkoi nousua ja kohdistui erityisesti kirvesmiehiin ja talonrakentajiin.

Määrällisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Oulussa, 12 200, Raahessa 1 100, Kempeleessä 640 ja Kuusamossa 620. Ainoastaan Muhoksella määrä laski vuoden takaiseen verrattuna.

Pyhäjoella työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 27 prosenttia, Raahessa 14 prosenttia ja Siikajoella yhdeksän prosenttia vuoden 2022 huhtikuuhun verrattuna.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin