Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Työ­toi­min­ta kau­pun­gil­le – ­so­pi­muk­sel­la mah­dol­lis­te­taan kun­tout­ta­van työ­toi­min­nan tar­joa­mi­nen kunnan toi­mi­pis­teis­sä

Pudasjärvi

Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kunnille vuoden 2025 alussa. Tätä ennen vuoden 2023 alusta voimaan astunut hyvinvointialueuudistus muuttaa työllisyyden hoidon kenttää, ja esimerkiksi kuntouttava työtoiminta on siirtynyt hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle.

Pudasjärven kaupunki solmii työtoimintapalvelusta sopimuksen hyvinvointialue Pohteen kanssa. Kaupunginhallitus päätti asiasta tiistaina.

Kunta vastaa työllisyydenhoidosta alueellaan ja yhdessä TE-palvelujen kanssa työllisyyspalvelujen kehittämisestä. Taloudelliset kannustimet ohjaavat kuntia työllistämään työttömiä. Suurimmat vaikutukset syntyvät, kun palvelut johtavat takaisin työmarkkinoille ja työllistymiseen, todetaan Pudasjärven kaupunginhallituksen esityslistalla.

Sopimuksella mahdollistetaan kuntouttavan työtoiminnan tarjoaminen kunnan toimipisteissä, vaikka toiminnan järjestämisvastuu on hyvinvointialueella. Sopimuksen pitäisi palauttaa työtoimintapaikkojen tarjonta hyvinvointialueuudistusta edeltävälle tasolle.

Tällä hetkellä kuntouttavan työtoiminnan tarjonta kuntalaisille on heikkoa, mikä aiheuttaa kunnalle lisäkustannuksia työmarkkinatuen kuntaosuusmenona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.