SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Työl­li­syys­ti­lan­tees­sa paljon pa­ran­nus­ta – Pu­das­jär­ven työt­tö­myys vähenee reip­paas­ti

Pudasjärveläisten työllisyys on korkeammalla tasolla kuin pitkään aikaan.
Pudasjärveläisten työllisyys on korkeammalla tasolla kuin pitkään aikaan.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Vuodessa on työttömyys Pudasjärvellä laskenut suhteellisesti maakunnan toiseksi nopeinta vauhtia Utajärven jälkeen. Työttömien työnhakijoiden määrä laski 472 henkilöstä lokakuun lopun 333 henkilöön. Työttömyysprosentti oli lokakuun lopussa tasan kymmenen, vuosi sitten 15,1 prosenttia.

Tämän vuoden lokakuun lopussa työttömiä miehiä oli Pudasjärvellä 200, naisia 111. Alle 20-vuotiaista ei ollut työttömänä työnhakijana yksikään, alle 25-vuotiaista 18.

Yli 50-vuotiaita työttömiä oli 161, pitkäaikaistyöttömiä 62. Työttömistä tilastoitiin vammaisiksi tai pitkäaikaissairaiksi 70 henkilöä. Lomautettuina oli 12 henkilöä.

Avointen työpaikkojen määrä oli kuukaudessa vähentynyt kymmenellä, niitä oli lokakuun lopussa Pudasjärvellä 49.

Työttömien osuus työvoimasta on laskenut Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoissa niin, että maakunnan työttömyysprosentti oli 9,6. Matalimmat työttömyysprosentit olivat Reisjärven 5,5, Limingan 6,1 ja Pyhännän 6,3.

Toisessa päässä olivat Taivalkoski 12,0, Vaala 11,9 ja Oulu 10,8 prosentin työttömyydellä.