Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­puis­to voi muo­dos­tua ve­to­voi­ma­te­ki­jäk­si – ainakin hir­vil­le

Pudasjärvelle nousevan Tolpanvaaran tuulivoimapuiston rakennusvaiheessa voidaan alueella liikkumista joutua rajoittamaan turvallisuussyistä. Sillä voi olla vaikutuksensa muun muassa hirvenmetsästykseen.

Pudasjärven riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Vesa Teivaanmäen mukaan tulevan tuulipuiston tietämillä hirvenmetsästystä harjoittaa useita metsästysseuroja ja -seurueita.

– Se on keskeisintä hirvenmetsästysaluetta. Ei siellä metsästystä ole kielletty, mutta teiden ja muun infrastruktuurin rakentaminen saattaa vaikeuttaa metsästystä. Tuleva syksy näyttää, minkälaiseksi se muuttuu, Teivaanmäki sanoo.

Hän arvelee, että metsästäjien lisäksi rakentamisvaihe voi vaikuttaa eläintenkin liikkumiseen. Toinen asia on, mitä tapahtuu, kun rakennushulinan jälkeen rauha palaa ja voimalat ovat toiminnassa.

– Tiedä sitten, miten ne äänet ja välkkeet vaikuttavat hirvikannan käyttäytymiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.