Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Tuu­li­voi­ma­puis­to voi muo­dos­tua ve­to­voi­ma­te­ki­jäk­si – ainakin hir­vil­le

Pudasjärvelle nousevan Tolpanvaaran tuulivoimapuiston rakennusvaiheessa voidaan alueella liikkumista joutua rajoittamaan turvallisuussyistä. Sillä voi olla vaikutuksensa muun muassa hirvenmetsästykseen.

Pudasjärven riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Vesa Teivaanmäen mukaan tulevan tuulipuiston tietämillä hirvenmetsästystä harjoittaa useita metsästysseuroja ja -seurueita.

– Se on keskeisintä hirvenmetsästysaluetta. Ei siellä metsästystä ole kielletty, mutta teiden ja muun infrastruktuurin rakentaminen saattaa vaikeuttaa metsästystä. Tuleva syksy näyttää, minkälaiseksi se muuttuu, Teivaanmäki sanoo.

Hän arvelee, että metsästäjien lisäksi rakentamisvaihe voi vaikuttaa eläintenkin liikkumiseen. Toinen asia on, mitä tapahtuu, kun rakennushulinan jälkeen rauha palaa ja voimalat ovat toiminnassa.

– Tiedä sitten, miten ne äänet ja välkkeet vaikuttavat hirvikannan käyttäytymiseen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin