Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tukes muis­tut­taa: Ilo­tu­lit­tei­den an­ta­mi­nen lap­sel­le on rikos – viime vuonna sam­mu­tet­tiin 68 ra­ket­tien ai­heut­ta­maa tu­li­pa­loa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa tiedotteessaan, ettei ilotulitteita tule antaa lasten käsiteltäväksi. Tiedotteessa painotetaan, että ilotulitteet ovat räjähteitä, ja niiden myynti alle 18-vuotiaille on ollut kiellettyä jo vuodesta 2009.

Samalla alaikäisiltä kiellettiin ilotulitteiden hallussapito – alaikäinen ei saa siis käsitellä ilotulitteita myöskään silloin, kun aikuinen on tilanteessa läsnä.

Väärin käsiteltyinä ilotulitteet ovat vaarassa aiheuttaa henkilövahinkoja, esimerkiksi silmävammoja, ja tulipaloja. Turvallisuuden takaamiseksi ilotulitteiden käsittelijän ja katselijan olisi tärkeää käyttää suojalaseja.

– Jos olet hankkinut perheellesi ilotulitteita, ammu ne itse. Huolehdi myös siitä, että lapset tai lemmikit eivät pääse lähestymään sytytettyä ilotulitetta, vaan pysyttelevät turvallisen etäisyyden päässä, Tukesin ylitarkastaja Jonas Sjelvgren muistuttaa tiedotteessa.

Pelastuslaitos sammutti viime vuonna vuodenvaihteen aikaan 68 tulipaloa, joiden aiheuttajaksi arvioitiin ilotulite. Suurin osa niistä oli roskispaloja, jotka ovat yleensä ilkivallan seurausta. Tukes muistuttaa, että alle 15-vuotiaskin on korvausvastuullinen aiheuttamistaan vahingoista.