Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tiukkaa suo­tie­toa tar­jol­la uudessa tie­to­kir­jas­sa – Kir­joit­ta­ja ei ota kantaa suo­kiis­toi­hin. Hän toteaa soiden uhan­alai­suu­den niin ih­mis­toi­mien kuin ym­pä­ris­tön­muu­tos­ten seu­rauk­se­na.

Pudasjärvi

Viime viikkoina on Suomessa kiistelty turpeesta. Eduskuntaan on päätymässä kaksi kansalaisaloitetta. Toisessa vaaditaan irtaantumista turpeesta energiantuotannossa, toisessa taas turpeen määrittelyä uusiutuvaksi luonnonvaraksi.

Soista, nehän ovat turpeen kasvualustaa, on juuri ilmestynyt uusi tietokirja. Kustantaja Otavan Suomen luonnossa -kirjasarjan uusin on kasvitieteen professori Jouko Rikkisen kirjoittama.

Myös kuvat, joita on runsaasti, ovat saman miehen näkemyksiä. Niissä esitellään niin yksittäisiä kasveja kuin erilaisia suomaisemia ja -tyyppejä.

Kirja on pehmeäkantinen, noin 170-sivuinen. Se sopii siten mainiosti mukaan suoretkelle tuomaan lisää mielenkiintoa ja tietoa monien arkipäiväiseksi, jopa pelottavaksi kokemasta ympäristöstä.

Kirjasta selviää suotyyppien yleisen jaottelun rämeisiin, korpiin, nevoihin ja lettoihin, olevan karkea.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.