Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tie­dät­kö oman säh­kön­ku­lu­tuk­se­si? Juha Säk­ki­nen osti mö­kil­leen il­ma­läm­pö­pum­pun pie­nen­tääk­seen säh­kö­las­kua – "Nyt hin­nan­nou­su on niin rajua, että lämmön las­ke­mi­nen ei riitä"

Määräaikainen sähkösopimus suojaa hinnan heilahtelulta, mutta nyt on huono hetki sopimuksen tekemiselle.

Sähkön hinnan nousu huolettaa kansalaisia. Pörssisähkön hinta kipuaa yhä ylemmäs ja määräaikaisten sähkösopimustenkin hinnat ovat nousseet.

Yksi muuttuneisiin hintoihin törmänneistä on Kuusamossa mökkeilevä Juha Säkkinen. Hän hankki 100 neliön mökilleen toukokuussa ilmalämpöpumpun sähkölämmityksen tueksi.

– Pörssisähkön hinta on noussut hurjasti, ihan pilviin lähipäivinä. Joillakin kavereillani on edulliset kahden vuoden määräaikaiset sopimukset. Niissä sähkön hinta on luokkaa 5–5,5 kilowattituntia (kWh) kahden vuoden ajalle. Nyt solmin sopimuksen, jossa ensimmäisen kuuden kuukauden ajan sähkön hinta on 5,96 kWh. Kuuden kuukauden jälkeen hinta tarkistetaan, Säkkinen sanoo.

Koska mökillä on aina sähköt päällä, Säkkinen on seurannut sähkön hinnan kehitystä jo pitempään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.