Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la todettu neljä uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa Ou­lus­sa, Sii­ka­joel­la ja Yli­vies­kas­sa – Suo­mes­sa todettu jo yli 80 000 tar­tun­taa epi­de­mian aikana

Suomessa on todettu 331 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella uusia tartuntoja on todettu neljä kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaan neljästä uudesta tartunnasta kaksi on todettu Oulussa, yksi Siikajoella ja yksi Ylivieskassa. Koko maakunnassa on todettu tähän mennessä 2 780 koronavirustartuntaa.

Oulussa on todettu epidemian aikana yhteensä 2050 koronavirustartuntaa, Ylivieskassa 86 tartuntaa ja Siikajoella 16 tartuntaa.

Viimeisten 14 vuorokauden aikana Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 69 koronavirustartuntaa. Maakunnan 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on laskenut ja tällä hetkellä 16,8 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden.

Muiden Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla ei kirjattu uusia koronavirustartuntoja.

Tiistain uusien tartuntojen myötä Suomessa meni myös rikki 80 000 koronavirustartunnan raja. Tartuntoja on todettu koko maassa epidemian aikana yhteensä 80 068 tapausta.

Pääsiäisen aikana Suomessa on kirjattu 14 uutta tautiin liittyvää kuolemaa. Tähän mennessä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa 860 ihmistä.

Tällä hetkellä taudin vuoksi sairaalahoidossa on Suomessa 249 potilasta, joista tehohoidossa on 45 ihmistä. OYSin erikoisvastuualueella sairaalahoidossa taudin vuoksi on 12 ihmistä, joista kaksi on tehohoidossa.

Uutista päivitetty 6. huhtikuuta 2021 kello 15.16 tiedoilla uusista koronakuolemista ja sairaalahoidossa olevista henkilöistä.