Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

THL: Ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen te­hos­te­an­nok­sel­le ei tar­vet­ta ku­lu­va­na keväänä

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei suosittele väestöpohjaista koronarokotusten tehosteannoskierrosta kuluvalle keväälle. Voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan kuitenkin tehosteannoksia lääkärin tekemän yksilöllisen arvioinnin perusteella.

THL:n mukaan epidemiatilanne on Suomessa tällä hetkellä rauhallinen, eikä keväällä ole odotettavissa massiivista epidemia-aaltoa. Potilasmäärät ovat olleet huomattavassa laskussa sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Myös koronaan liitettäviä kuolemia todetaan aiempaa vähemmän.

THL suositteli syksyllä tehosteannosta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville.

– Tehosteannoksen ottaneilla on tuore immuunisuoja, joten kevään uusi tehosteannos ei antaisi heille merkittävää lisähyötyä vakavan koronataudin ehkäisyssä, THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa.

THL seuraa koronapandemian kehittymistä ja muuttaa tarvittaessa rokotussuosituksiaan.

– Harkitsemme muun muassa, olisiko koronan seuraava tehosteannoskierros iäkkäille ja riskiryhmiin kuuluville ensi syksynä. Rokote voitaisiin antaa mahdollisesti jälleen yhdessä influenssarokotusten kanssa.