Lukijalta
Mielipide

Tekstareissa annetaan vinkkejä omenien käyttöön, hämmästellään liikenneympyrässä ajamista ja ollaan huolissaan turvallisuudesta

Voit lähettää numeroon 044 7370399 teksti- ja kuvaviestejä julkaistavaksi Iijokiseudussa. Viesti maksaa normaalin viestimaksun.

Viime viikon Iijokiseudussa ollut Keskinen sowinto on ollut hywä -jutun yhteydessä ollut valokuva seurakansasta talon pihalla on otettu Kollajalta Kipinästä Pöykiön harjulta. Tilan nimi on Kotiranta.

Omenat soseeksi: Hillosokeripussin takana on mainio ohje soseen tekoon. Itse lisään vähän puolukkaa, antaa herkullisen värin. Pakastaakin voi. Siivuta omenat rasiaan, yksi tai kaksi kerrosta, ripota hieman sokeria pintaan. Voi lisätä jäisenä esim. piirakkataikinan päälle.

Puhoskylässä Haulijärventie kunnostettiin. Ojat ja rummut uusittiin, mutta pinta on kuin kynnöspelto. Eikö tosiaan voi tehdä muuta kuin kynsiä pohjakiviä ja kantoja? Töissäkin kulkee päivittäin ihmisiä.

Huh mitä menoa Pudasjärven liikenneympyrässä jo useaan kertaan. Eikö ajelijat ymmärrä, että liikenneympyrässä ajavia väistetään, EI toisinpäin. Nyt ymmärrän keskustelun uimahallissa yhden herran kanssa, että kohta rytisee. Jo useaan otteeseen jarrut saanut kyytiä muita väistellessä. Kolmiotkin hyvin esillä ennen liikenneympyrää! T. Yksi Porvoon tyttö, joka on liikenneympyröihin tottunut

Tuulivoima antaa tuloja ainakin porotalouteen. Jokaisesta myllystä korvataan. Ainakin muutama paliskunta saa.

Tekisittekö jutun liikenneympyrän käytöstä. On varmaan henkilöitä, jotka eivät ole ajaneet koskaan liikenneympyrässä. Ei varmaan kertaus haittaa. Näinhän on sanottu: ”Kertaus on opintojen äiti”. Ennen kuin sattuu vakavampaa.

Jotkut ajavat vastaan ja kääntyvät miten sattuu. Moni ei tajua että miten liikenneympyrässä toimitaan, etenkin vanhempi polvi. Ois mukava, kun poliisikin opastas niitä, jotka eivät osaa ajaa liikenneympyrässä.