Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tee ka­toa­mis­il­moi­tus ko­ti­pi­has­ta ka­don­nees­ta lap­ses­ta tai muis­ti­sai­raas­ta lä­hei­ses­tä vä­lit­tö­mäs­ti – ­Po­lii­si: "Ei kannata jäädä miet­ti­mään, keh­taa­ko yh­teyt­tä ottaa"

Läheisen katoamisessa tärkeintä on ottaa yhteys poliisiin, joka tekee arvion tilanteesta ja ottaa vastuun mahdollisista etsinnöistä. Eniten etsitään marjastajia, jotka löytyvät usein kilometrin säteellä autostaan. Lapsen ja muistisairaan kadotessa on aina kiire, ylikomisario sanoo. Suomessa katoaa vuosittain yli tuhat ihmistä, joista suurin osa löytyy viikon sisällä.

Pienen lapsen katoaminen on aina vakava asia ja se nousee poliisilla hälytystehtäväksi. Silloin on kiire, koska lapsi ei tunnista vaaroja ja voi olla pahasti eksynyt. Kuvituskuva.
Pienen lapsen katoaminen on aina vakava asia ja se nousee poliisilla hälytystehtäväksi. Silloin on kiire, koska lapsi ei tunnista vaaroja ja voi olla pahasti eksynyt. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Aika on pahin vihollinen läheisen kadotessa. Siksi jo katoamista epäillessä kannattaa ottaa viipymättä yhteys poliisiin hätänumeron kautta, ohjeistaa Oulun poliisilaitoksen hälytys- ja valvontayksikön johtaja, ylikomisario Hannu Rönkkö.

– Erityisesti lasten ja muistisairaiden kohdalla ei ole olemassa termiä ”liian pian".

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa