Tämä on uusi, hauska tal­vi­la­ji! – lii­to­kiek­ko lentää rin­tees­sä Pik­ku-Syöt­teel­lä

Sanna Nättisen mielestä talvinen liitokiekon peluu on mukavaa. Pikku-Syötteen rinteessä kisattiin eri-ikäisten sarjoissa. Lajiin kuuluu se, että rinteessä liikutaan sinne kuuluvilla välineillä, ei jalkaisin. Rinnefrisbee on tämän talven uutuuslaji Pikku-Syötteellä.
Sanna Nättisen mielestä talvinen liitokiekon peluu on mukavaa.
Sanna Nättisen mielestä talvinen liitokiekon peluu on mukavaa.
Kuva: Toivo Kiminki

Syksyllä kun Pikku-Syötteen rinteestä ryhdyttiin purkamaan liitokiekkoradan koreja, heräsi rinnepäällikkö Markus Pyttysellä ajatus kokeilla lajia talvellakin.

Tammikuussa on rinteessä pidetty neljät kisat ja suosio on miehen mukaan ollut hyvä. Osallistujia on ollut alle kouluikäisistä eläkeläisiin.

Vakavissaan ei kilpailua ole otettu, vaan hauskanpidon ja uudenlaisen ulkoilun kannalta, rinnepäällikkö on huomannut.

Rinnefrisbee on hauskanpitoa ja uudenlaista ulkoilua.

Parasta aikaa tosin pidetään frisbeekisoissa taukoa.

Hiihtolomaviikoilla on paljon muuta aktiviteettia rinteissä.

– Mutta eiköhän keväällä taas korit porata lumeen ja harrastusta jatketa.

On Pyttynen jo miettinyt sitäkin, että keväthankien aikaan järjestäisi Pikku-Syötteen länsirinteelle radan, jossa olisi koreja nyt nähtyä enemmän ja siten radalla mittaa reilusti.

– Ainakaan tähän asti en nettiä selaillessa ole muualta tällaista rinnefrisbeetä nähnyt kokeillun, että ollaankohan tässä ihan uranuurtajia.

Pikku-Syötteellä on kisaan pääsyt mukaan ilman maksua. Palkintoja Markus Pyttynen kertoo hankitun niin, että kaikki ovat jotain saaneet.

Ollaankohan tässä ihan uranuurtajia?

Palkinnot eivät ole tärkeitä ainakaan kempeleläisen Sanna Nättisen mielestä. Hän on ollut mukana jo useammassa Pikku-Syötteen rinnefrisbeekilpailussa.

– Tämä on mukavaa. Itse liikun rinteessä lumilaudalla, joillain on sukset. kesällä olen liitokiekkoa heitellyt, mutta en talvella. Ihan mukavasti ole täällä pärjännytkin.

Sanna Nättinen muisteli itsellään olevan kuusi erilaista liitokiekkoa, mutta Syötteellä heitetään järjestäjien antamilla kiekoilla.