Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Su­vi­seu­roi­hin ko­koon­nu­taan Poriin – ke­sä­seu­ra­ra­dion avulla ta­pah­tu­maa voi seurata koko maasta

Suviseurat pidettiin Pudasjärven lentokentällä kesällä 2013. Seuraavan kerran Pudasjärvellä kokoonnutaan Suviseurojen merkeissä kesällä 2022, kun kuusamolaisten vetovastuulla olevien seurojen pitopaikkana on Pudasjärven lentokenttä. Suviseurat näkyvät tällä viikolla teillä, kun seuravieraat lähtevät liikkeelle kohti Poria.
Suviseurat pidettiin Pudasjärven lentokentällä kesällä 2013. Seuraavan kerran Pudasjärvellä kokoonnutaan Suviseurojen merkeissä kesällä 2022, kun kuusamolaisten vetovastuulla olevien seurojen pitopaikkana on Pudasjärven lentokenttä.
Suviseurat pidettiin Pudasjärven lentokentällä kesällä 2013. Seuraavan kerran Pudasjärvellä kokoonnutaan Suviseurojen merkeissä kesällä 2022, kun kuusamolaisten vetovastuulla olevien seurojen pitopaikkana on Pudasjärven lentokenttä.
Kuva: Juha Hagelberg

Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, Suviseurat, pidetään tänä kesänä Porissa.

Suviseurat järjestetään tänä kesänä aivan Porin keskustan tuntumassa. Suviseurojen järjestäminen kaupungissa on hyvin poikkeuksellista, sillä edellisen kerran Suviseuroja on pidetty kaupunkimaisemassa yli 40 vuotta sitten.

Pori miltei tuplaa asukaslukunsa tällä viikolla, sillä seuroihin odotetaan yli 70 000 seuravierasta. Suurin osa seuravieraista on nuoria ja lapsia.

Radion avulla tapahtumaa voi seurata koko maassa.

Vanhoillislestadiolaisten kattojärjestön SRK:n Kesäseuraradio on aloittanut keskiviikkona kuukauden mittaisen lähetyksensä Suviseuroista. Suviseurojen jälkeen kanava lähettää muun muassa  musiikkia, saarnoja sekä hartauksia.

Kesäseuraradio välittää kaikki Suviseurojen saarnat ja laulutuokiot. Seurojen tauoilla radiossa kuullaan uutisia seuroista, seuravieraiden kuulumisia sekä lähetetään ohjelmia, jotka käsittelevät uskon perusteita ja uskon vaikutusta ihmisen elämään.

Kanava ei vaikene yöksikään. Kun juonnettu lähetys illalla loppuu, radiossa kuuluu Siionin lauluja ja virsiä siihen asti, kun juonnettu lähetys taas aamulla alkaa. Ohjelmien yhtenä pääteemana on tänä kesänä uskonpuhdistuksen juhlavuosi.

Radiota pyörittää noin 100 hengen joukko talkoovoimin. Taajuustiedot, radion ohjelma ja nettisoitin löytyvät osoitteesta srk.fi.

Suviseurat Porissa 30.6.–3.7.

Suviseurat on kuin omavarainen kaupunki myymälöineen, ravintoloineen ja apteekkeineen.

Seuravieraita odotetaan 30 maasta. Puheita tulkataan yhdeksälle kielelle. Saarnoja ja tulkkauksia voi kuunnella myös Suviseurojen nettisivuilla.

Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla.

Tänä vuonna seurojen tunnuslause on ”Minä olen ylösnousemus ja elämä”.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK) on 179 rauhanyhdistyksen kattojärjestö. Se palvelee ja tukee paikallisten rauhanyhdistysten toimintaa.

Lisätietoa Suviseuroista suviseurat.fi