Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Suu­rim­mat ko­ro­na­ruuh­kat laan­tu­neet Koil­lis­maan kan­sal­lis­puis­tois­sa – ret­kei­li­jöi­tä silti roi­mas­ti enemmän kuin ennen pan­de­miaa

Koillismaan kansallispuistojen koronasta johtuva kävijäryntäys on laantumassa ja retkeilijöiden määrä palaamassa normaalille tasolleen, Metsähallituksen Luontopalvelut tiedottaa.

Metsähallituksen vertailussa tutkittiin tammi-heinäkuun kävijälukuja edellisvuoteen. Syötteellä laskua oli kymmenen prosenttia ja käyntejä noin 68 000.

Oulangalla käytiin 100 000 kertaa, joka oli kolmanneksen vähemmän kuin edellisvuotena. Myös Riisitunturilla kävi noin viidenneksen vähemmän ihmisiä kuin edellisvuonna.

Retkeilyvierailijoiden vähentymisen taustaksi epäillään kallistunutta polttoainetta, yleistä inflaatiota sekä ulkomaanmatkailun mahdollistumista koronan jälkeen.

Vaikka kävijäennätyksistä ollaan tultu alas, alueen retkikohteet ovat edelleen suosittuja niin meillä kuin koko maassa. Monissa paikoissa käy nyt paljon enemmän väkeä kuin ennen koronapandemiaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin