Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Seu­ran­ta­lo­jen ener­gia-avus­tus­ten haku avattu – tukea myön­ne­tään ko­hon­nei­siin ener­gia­ku­lui­hin

Pudasjärvi

Suomen Kotiseutuliitto on avannut energia-avustusten haun opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta, kerrotaan Kotiseutuliiton tiedotteessa. Eduskunta myönsi avustuksille määrärahan lisätalousarviossa. Avustuksella pyritään turvaamaan yhteisöllisessä käytössä olevien seurantalojen toimintaedellytyksiä energiakriisin aikana. Jaossa on enintään 2,3 miljoonaa euroa.

Kuluvan talven sähkö- ja lämmityskustannusten nousu on koetellut seurantaloja ylläpitäviä yhteisöjä. Monessa tapauksessa talouden puskurit on jo kulutettu, sillä viime vuosien kokoontumisrajoitukset romahduttivat yhdistysten tulot.

Tukea myönnetään kohonneista energiakuluista vuoden 2022 lokakuun alusta huhtikuun 2023 loppuun kestävällä ajalla aiheutuneisiin kustannuksiin. Hakijoita myös kannustetaan energian säästöön kestävällä tavalla.

Tukea voivat saada esimerkiksi nuorisoseurat, työväenyhdistykset, kyläyhdistykset, kotiseutuyhdistykset, maataloustuottajain yhdistykset, puolueosastot ja urheiluseurat sekä vastaavat yleishyödylliset yhteisöt. Kunnat, kuntayhtymät tai rekisteröimättömät yhteisöt eivät ole avustuskelpoisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.