Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Saitko jou­lu­lah­jak­si uutta elekt­ro­niik­kaa? Van­ho­jen lait­tei­den ja akkujen säi­lö­mi­nen kotona voi ai­heut­taa yl­lät­tä­vän vaaran

Toiko pukki langattomat kuulokkeet tai uuden älypuhelimen? Entä mitä tehdä vanhoille? Ethän luo tikittävää aikapommia ja säilö akkukäyttöisiä laitteita tai irrallisia paristoja ja akkuja kaapin pohjalle.

Uusille laitteille ja virtalähteille kannattaa tehdä tilaa kaapista myös turvallisuuden takia. Moni ei tiedä, että pitkään lataamattomana ollut akku voi mennä oikosulkuun uudelleen ladattaessa. Paristot ja akut voivat aiheuttaa vaaratilanteen myös, jos niitä säilötään läjissä ilman, että niiden virtanavat on suojattu esimerkiksi teipillä.

Paristojen ja akkujen kierrätystä Suomessa organisoiva Recser Oy eli Paristokierrätys kävi läpi yhdessä Pelastusopiston kanssa viranomaisen PRONTO-rekisteriin kirjattuja hälytystehtäviä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.