Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Saa­lis­ta­va kissa tieteen pal­ve­li­ja­na – Ku­re­nal­ta löy­ty­nyt ur­piai­nen oli yksi jopa sa­dois­ta­tu­han­sis­ta Suo­mes­sa vuo­sit­tain ren­gas­te­tuis­ta lin­nuis­ta

Tyrnävällä huhtikuussa rengastettu urpiainen joutui kissan kynsiin Kurenalla. Lintujen rengastuksen avulla kerätään monenlaisia tietoja.

Viime toukokuun alussa havaitsi Vuokko Tauriainen Kurenalan Puistotiellä lintujen ruokintapaikalla henkitoreissaan olleen linnun.

Hän tunnisti sen urpiaiseksi ja totesi sen joutuneen kissan raatelemaksi. Tauriainen havaitsi linnun toisessa jalassa jotain kiiltelevää ja tutki asiaa tarkemmin.

Selvisi, että lintu oli rengastettu. Paha vain, että renkaassa oleva teksti oli niin pienikokoista, että eihän siitä tihrustamallakaan tolkkua saanut, Tauriainen harmitteli.

Hän toimitti renkaan vähän tarkempisilmäiselle lintuharrastajalle. Tämä toimitti renkaassa olleet tiedot Luonnontieteellisen keskusmuseon rengastustoimistoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.