Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Varhaiskasvatus: Uusi Puis­to­lan päi­vä­ko­ti avasi ovensa Ku­re­nal­la – Syitä Pu­das­jär­ven päi­vä­hoi­don tarpeen kas­vul­le on useita

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ranuan opis­to­seu­rois­sa ­lauan­tai­na 25 000 vie­ras­ta – kä­vi­jä­mää­rä ylitti odo­tuk­set jo ennen ta­pah­tu­man alkua

Ranuan opistoseurojen kävijämäärä oli tänä vuonna niin suuri, että varamajoitusalueet otettiin käyttöön. Tuleville vuosille maata on tarkoitus hankkia lisää kristillisen opiston liepeiltä. Opistoseuroissa vierailivat myös pudasjärviset Annika, Janne, Joona ja Enni Kummala
Ranuan opistoseurojen kävijämäärä oli tänä vuonna niin suuri, että varamajoitusalueet otettiin käyttöön. Tuleville vuosille maata on tarkoitus hankkia lisää kristillisen opiston liepeiltä.
Ranuan opistoseurojen kävijämäärä oli tänä vuonna niin suuri, että varamajoitusalueet otettiin käyttöön. Tuleville vuosille maata on tarkoitus hankkia lisää kristillisen opiston liepeiltä.
Kuva: Ranuan Opistoseurat tiedotus

Ranuan Opistoseurat järjestettiin viime viikonloppuna.

Seurajärjestäjät olivat varautuneet aiempia vuosia suurempaan kävijämäärään, sillä tämän kesän Suviseurat olivat olleet tavallista kauempana. Kaikilla ei ole ollut mahdollisuutta Poriin saakka lähteä.

Kävijämäärä ylitti järjestäjien odotukset jo ennen tapahtuman alkamista. Torstaina väkeä oli tullut seura-alueelle jo yli 10 000. Perjantaina väkimäärä oli jo noin 14 000. Lauantaina iltapäivällä opistoseuroissa oli 21 500 seuravierasta. Herran Pyhälle ehtoolliselle arvioitiin osallistuneen noin 6 000 seuravierasta.

Seuravieraiden määrä oli korkeimmillaan lauantai-iltana, jolloin se oli hieman alle 25 000. Kaikki mahtuivat majoitusalueille, sillä vara-alue otettiin käyttöön jo lauantai-iltana.

Ranuan kristillisen kansanopistoyhdistyksen johtokunnan kokouksessa päätettiin vastaisuuden varalle, noin 3,5 hehtaarin maa-alueen ostamisesta opistoseurakäyttöön. Opiston välittömässä läheisyydessä sijaitseva metsäinen alue kunnostetaan tulevien seurojen majoitusalueeksi.

Seuravieraiden määrä oli korkeimmillaan lauantai-iltana, jolloin se oli hieman alle 25 000.

Opistoseurojen suuresta vierasmäärästä huolimatta ravintolatoimikunta on pystynyt ruokkimaan seuravieraat. Kaikkia ruokalajeja – lohikeittoa, lihakeittoa, bataattisosekeittoa ja riisipuuroa oli tarjolla vielä sunnuntaina. Jäätelöt ja salaatti oli myyty loppuun.

Ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Jaakko Louhisalmi kertoo, että ruokaa tehtiin perjantaina 4750 kg, joka on 550 kg enemmän kuin edellisvuonna. Lauantaina ruokaa valmistettiin 7550 kg eli 500 kg enemmän kuin vuonna 2016.

– Ruokaa on riittänyt hyvin koko seurojen ajan, vaikka olemme välillä olleet äärirajoilla. Jumala on siunannut niin, että olemme saaneet kaikki ruokittua. Työvoimaa on ollut riittävästi, laitteet ovat toimineet ja liittyen pitsan, makkaran ja ranskalaisten täydennystilaukset ovat onnistuneet.