Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Ra­ken­nus­val­von­nan mak­sui­hin korotus Pu­das­jär­vel­lä – uutena tulee au­rin­ko­pa­nee­lei­den lu­pa­mak­su

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupungin perimiin rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä perittäviin maksuihin on tulossa korotus. Kaupunginhallitus hyväksyi korotukset viime kokouksessaan.

Edellisen kerran maksut on tarkistettu marraskuussa 2022 ja ne on otettu käyttöön seuraavan vuoden helmikuun alusta.

Maksujen korotuksen perusteena on muun muassa, että rakennusvalvonnan sähköinen lupapalvelu Lupapiste lisää lupakohtaisia kustannuksia. Yleinen maailmantilanne, ICT-menot sekä varautuminen tulevaan rakennuslain muutokseen ja siitä seuraaviin kuluihin kuormittavat rakennusvalvonnan taloutta vuodelle 2024.

Pudasjärven kaupungin rakennusvalvonnan nettokustannus vuonna 2023 on alustavan laskelman mukaan noin 28 euroa asukasta kohden. Kustannuksiin joutuvat osallistumaan myös kaupungin asukkaat, joilla ei itsellä ole tarvetta, taikka edes mahdollisuutta rakentaa. Suomen kuntaliiton antaman suosituksen mukaan rakennusvalvonnan toimintamenot tulisikin kattaa kokonaan rakentajilta perittävillä maksuilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin