Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vi saa liki kaksi mil­joo­naa Ou­lun­kaa­ren pur­kau­tu­mi­ses­sa – jäl­jel­lä olevat varat reilu 6,8 mil­joo­naa jaetaan osa­kas­kun­nil­le

Pudasjärvi

Pudasjärven kaupunki on saamassa Oulunkaaren kuntayhtymän purkautuessa kuntayhtymän jäljellä olevista varoista vajaat 1,97 miljoonaa euroa.

– Summa maksetaan Pudasjärven kaupungille loppuvuodesta, kertoo hallintojohtaja Henri Pätsi.

Iin kunta tilittää jako-osuudet jäsenkunnille sekä tekee tarvittavat ilmoitukset kuntayhtymän purkamisesta eri rekistereihin sen jälkeen, kun lopputilitys on hyväksytty jäsenkuntien valtuustoissa. Pudasjärven valtuusto käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan maanantaina.

Oulunkaaren kuntayhtymän jäljellä olevat varat ovat kaikkiaan reilu 6,84 miljoonaa euroa. Kuntayhtymässä ovat mukana Pudasjärven lisäksi isäntäkuntana Ii sekä Simo, Utajärvi ja Vaala. Kuntayhtymä on huolehtinut alueen sote-palveluista ennen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohdetta.

Kuntayhtymän isäntäkunta Ii saa jakovaroja kaikkiaan noin 2,7 miljoonaa, Simo noin 674 000 euroa, Utajärvi 732 000 euroa ja Vaala 773 000 euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.