Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven vir­kis­tys­ui­ma­la Puik­ka­ri ja kun­to­sa­li avataan 65-vuo­tiail­le ja sitä van­hem­mil­le maa­nan­tais­ta lähtien

Virkistysyuimala Puikkarin ovet aukeavat maanantaina 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Virkistysyuimala Puikkarin ovet aukeavat maanantaina 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Virkistysuimala Puikkari sekä Puikkarin kuntosali avataan 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille maanantaista 3. toukokuuta alkaen.

Päätöksen teki Pudasjärven kaupungin johtoryhmä perjantaina. Johtoryhmän mukaan kaupunkikohtaisia koronarajoituksia voidaan alkaa purkaa hillitysti ja hallitusti, jos koronapandemian tilannekuva ja tartuntatilanne jatkuu rauhallisena ja jos Pohjois-Pohjanmaalla pysytään jatkossakin epidemian perustasolla.

Kaupunkikohtaisten rajoitusten purkamisen ja asettamisen suhteen kaupungin hallinnossa noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia.

Virkistysuimala Puikkarin sekä Puikkarin kuntosali ovat 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien käytössä ensi viikon alusta alkaen.

Yhtäaikaisten kävijöiden määrä on uimahallin puolella rajattu 50 henkilöön ja kuntosalilla 10 henkilöön.

Tarvittaessa henkilökunta pyytää kävijöitä todistamaan ikänsä. Kuntosalin käyttö kulkulätkällä ei ole mahdollista.

Kävijöitä pyydetään noudattamaan seuraavia ohjeita:

– Älä tule kuntoilemaan, jos sinulla on hengitystieoireita tai tunnet itsesi vähänkään flunssaiseksi tai sairaaksi.

– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana sekä peseytyessä.

– Pese kätesi heti tilaan saavuttuasi tai käytä käsihuuhdetta.

– Pyydämme huomioimaan turvavälin 2 metriä.

– Puhdista kuntosalilaitteen kosketuspinnat ennen ja jälkeen laitteen käytön.

– Noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Edelleen virkistysuimalaa ja kuntosalia voivat käyttää ne ryhmät, joille se on sallittu jo aiemmin. Uimahallia voivat käyttää perusopetuksen opetusryhmät, alle 12-vuotiaiden sekä 12–17-vuotiaiden ryhmäharrastusryhmät, kansalaisopiston opetusryhmät sekä kuntoutuskäynnit.

Muiden kaupunkikohtaisten rajoitusten osalta ei ole tehty muutoksia. annettuja rajoituksia jatketaan 9.5. saakka.

Pu­das­jär­ven kau­pun­gin pal­ve­lui­ta ja toi­min­taa avataan hieman – suurin osa kau­pun­ki­koh­tai­sis­ta ko­ro­na­ra­joi­tuk­sis­ta jatkuu 9.5. saakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on todennut, että epidemia on alueella perustasolla, mutta Oulun kaupungin osalta kiihtymisvaiheessa. Ryhmä ei tämän viikon kokoontumisessaan tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.