Virantäyttö: Pu­das­jär­ven hal­lin­to­joh­ta­jan valinta etenee – kau­pun­gin­hal­li­tus esittää virkaan Henri Pätsiä

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­den­til­tä kun­nia­mer­kit kah­dek­sal­le pu­das­jär­ve­läi­sel­le ja vii­del­le tai­val­kos­ke­lai­sel­le it­se­näi­syys­päi­vä­nä

Mainos: Iijokiseudun joulutarjous: Iijokiseutu Digi + Lehti 3 kk vain 29 euroa, tilaa tästä!

Pu­das­jär­ven työl­li­syys parani elo­kuus­sa – noussut lop­pu­ke­säs­tä lä­hem­mäs maa­kun­nan kes­ki­ar­voa

-
Kuva: Maiju Teeriaho

Keväällä alkaneen koronakriisin myötä heikentynyt työllisyystilanne on Pohjois-Pohjanmaalla palaillut hiljalleen kohti normaalia, mutta työttömien määrä on edelleen korkea.

Perinteisesti maakunnallisten työllisyystilastojen häntäpäässä ollut Pudasjärvi on noussut loppukesästä lähemmäs keskiarvoa. Työttömyysaste koko maakunnassa oli elokuun lopussa 12,4 prosenttia, Pudasjärvellä 12,9.

Työllisyystilanne on Pudasjärvellä parantunut loppukesällä huomattavasti. Heinäkuun lopussa työttömiä oli 15,5 prosenttia, kesäkuussa 15,4.


Pudasjärvellä työttömänä oli elokuun lopussa 381 henkilöä. Työtä vailla olevia miehiä oli 254 ja naisia 127. Suurimmillaan työttömyys oli yli 50-vuotiaiden ikäryhmässä, joista työttömänä oli 206.

Maakunnan korkeimmat työttömyysasteet olivat Taivalkoskella (15,7 %), Vaalassa (15,1 %) ja Raahessa (14,2 %) sekä Pyhäjärvellä ja Oulussa (13,6 %) – alhaisimmat Pyhännällä (6,9 %), Reisjärvellä (7,2 %) ja Hailuodossa (7,7 %).

Elokuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 23 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 3000 enemmän kuin tammikuussa ja 5700 enemmän kuin vuosi sitten. Heinäkuusta määrä on kuitenkin vähentynyt 4900.