Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­ven Tol­pan­vaa­ran tuu­li­voi­ma­puis­ton kauppa si­ne­töi­ty – ra­ken­ta­mi­nen alkaa ensi vuonna ja lavat pyö­ri­vät 2023

Pudasjärven ensimmäisten tuulivoimaloiden rakentaminen lähenee, sillä Tolpanvaaran tuulivoimapuiston kaikki luvat ovat tulleet lainvoimaisiksi. Puistossa on 22 tuulivoimalan rakennuspaikkaa.

Tuulivoimaloiden rakentaminen Pudasjärven Tolpanvaaraan on alkamassa ensi vuonna. Metsähallitus tiedottaa, että tuulivoimapuiston kauppaan liittyvistä yksityiskohdista on sovittu.

– Metsähallitus ja Enefit Green, Eesti Energian uusiutuvan energian tytäryhtiö, ovat sopineet viimeisistä Pudasjärven Tolpanvaaran tuulivoimapuiston kauppaan liittyvistä yksityiskohdista kaikkien tuulipuiston lupien tultua lainvoimaisiksi, tiedotteessa todetaan.

Kauppa perustuu Metsähallituksen ja Enefit Greeniin vuonna 2018 tekemään aiesopimukseen, jossa kaupan ehtona oli lupien lainvoimaisuus.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että merkittävä kansainvälinen toimija kiinnostui kohteestamme ja jälleen yksi kehittämistämme tuulipuistoista lähtee rakentumaan, Metsähallitus Kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenberg sanoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.