Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven Osuus­pank­ki jakoi avus­tuk­sia Sadasta toi­sel­le -juh­la­ra­has­tos­ta – katso, ketkä saivat tukea

Sadasta toiselle -juhlarahaston avustuksia myönnettiin yhteensä 6 550 euroa. Kuvassa vasemmalta oikealle Pertti Purola, Veeti Kiuru, Marko Raiskio ja Arto Liekola.
Sadasta toiselle -juhlarahaston avustuksia myönnettiin yhteensä 6 550 euroa. Kuvassa vasemmalta oikealle Pertti Purola, Veeti Kiuru, Marko Raiskio ja Arto Liekola.
Kuva: Marica Paukkeri

Pudasjärven Osuuspankin satavuotisjuhlan kunniaksi perustettu Sadasta toiselle -juhlarahasto jakoi tiistaina avustuksia paikallisille toimijoille.

Osuuspankin edustajista, kirkkoherrasta, kaupunginjohtajasta sekä Pudasjärven yrittäjien edustajasta koostuva, kuusihenkinen raati arvioi hakemukset, ja lopullisen valinnan avustuksen myöntämisestä teki Pudasjärven Osuuspankin hallitus.

Avustuksia myönnettiin tällä kertaa kolmelle toimijalle yhteensä 6 550 euron arvosta. Suurimman potin nappasi Pudasjärven nuorisoseura, 3 500 euroa, nuorisoseurantalo Koskenhovin kunnostustöitä varten. Nuorisoseurantaloon on tarkoitus tehdä lattialämpöremonttia ja pintoja uusitaan. Rahoitusta urakkaan on haettu myös muualta.

– Oulun seudun Leader on hyväksynyt hakemuksemme, ja asiaa viedään eteenpäin syksyllä, nuorisoseuran puheenjohtaja Arto Liekola kertoi.

Pudasjärven ampujat saivat 2 000 euroa ampumasimulaattorin hankintaan. Simulaattorilla halutaan madaltaa etenkin nuorten kynnystä lähteä toimintaan mukaan. Simulaattori on itse asiassa jo hankittu, ja se on ollut keväällä Kurenalan koululla käytössäkin. Simulaattorilla kävi kevään aikana ampumassa noin 20–30 eri henkilöä.

Toimijat selvittivät, että hankinnan tekeminen ennakkoon ei ollut este tuen hakemiselle projektiin.

– Oli merkittävä apu, että saatiin tämä avustus, Pudasjärven ampujien puheenjohtaja Marko Raiskio kiitteli.

Pärjänsuon ja Yli-Livon nuoret saivat 1 050 euroa oman kylän jääkiekkotoiminnan kehittämiseen. Rahaa kuluu niin uusiin kypäriin kuin jääkiekkokaukalon rakentamiseen. Kaukaloksi saadaan Kuusankosken entinen kaukalo, ja sekin on tarkoitus pystyttää heinäkuun alkupuolella talkoovoimin.

Projektissa on mukana noin viitisenkymmentä ihmistä, ja lisäksi vetoapua on saatu yrityksiltä ja Pärjänsuon metsästysseuralta. Ensi keväänä toimijat aikovat hakea kaupungin toimintatukiavustusta.

– Kiitän pankkia sen myöntämästä avustuksesta. Talvella on tarkoitus järjestää sitten jonkinlaiset avajaisetkin, projektin vetämisestä vastannut Veeti Kiuru vinkkasi. Mukana tilaisuudessa oli myös ”idean isä” Olli Seppälä.

Lahjoitukset jakanut Osuuspankin vasta aloittanut toimitusjohtaja Pertti Purola sanoi olevansa ilahtunut kaikista nyt vireillä olevista projekteista.

– On hyvä merkki, että on monenlaista hanketta meneillään Pudasjärvellä. Se on merkki elinvoimaisuudesta, Purola sanoi.

Sadasta toiselle -juhlarahastosta myönnetään avustuksia hankkeisiin, jotka tukevat henkistä ja taloudellista hyvinvointia Pudasjärven Osuuspankin toimialueella.