Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven kau­pun­gil­ta sti­pen­dit toisen asteen opis­ke­li­joil­le – 112 opis­ke­li­jaa sai avus­tuk­sen

Kaupungin stipendit jaettiin Hirsikampuksella Pudasjärvellä toisen asteen aloittaneille opiskelijoille.
Kaupungin stipendit jaettiin Hirsikampuksella Pudasjärvellä toisen asteen aloittaneille opiskelijoille.
Kaupungin stipendit jaettiin Hirsikampuksella Pudasjärvellä toisen asteen aloittaneille opiskelijoille.
Kuva: Mikko Lumme

Pudasjärven kaupunki on vuodesta 2011 lähtien kannustanut lukion ja ammattioppilaitoksen opiskelijoita myöntämällä jokaiselle opintonsa aloittaneelle avustuksen.

Avustuksen määrä on tänä vuonna 379 euroa, josta puolet maksetaan ensimmäisen lukuvuoden syksyllä ja toinen puoli toisen lukuvuoden keväällä.

Stipendit jaettiin opintonsa Pudasjärvellä tänä syksynä aloittaneelle 112:lle toisen asteen opiskelijalle Hirsikampuksella tällä viikolla ruusujen ja kakkukahvien kera.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjä kannusti puheessaan opiskelijoita pitkäjänteiseen opiskeluun, sillä se on avain jatko-opintoihin ja työelämään, ja siihen stipendikin kannustaa.

Hän nosti esiin elinikäisen oppimisen merkityksen nopeasti muuttuvassa työelämässä, jossa on jatkuvasti opittava uusia asioita.

Kälkäjä muistutti opiskelijoita pitämään huolta myös omasta jaksamisestaan. Ystävien ja perheen tuki sekä harrastukset ovat tärkeitä ja oppilaitosten tukipalveluita kannattaa käyttää aina, kun siltä tuntuu.

Lukiolaisten puolesta Hirsikampuksen rehtori Mikko Lumme kiitti Pudasjärven kaupunkia opiskelijoiden tukemisesta.

Lehtori Keijo Ruonala OSAO:lta kiitti kaupunkia ammattiin opiskelevien kannustamisesta ja muistutti, että myös ammatillisista opinnoista on mahdollista jatkaa opintopolkua aina korkeakouluopintoihin saakka.