Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­ven kau­pun­gil­la jaossa 150 000 euroa ke­hit­tä­mis- ja toi­min­ta­tu­kia – tam­mi­kuu ha­ku­ai­kaa

Kaupungin kehittämis- ja toimintatukia voi hakea esimerkiksi kylien viihtyisyyden parantamiseen tai tapahtumien järjestämiseen.
Kaupungin kehittämis- ja toimintatukia voi hakea esimerkiksi kylien viihtyisyyden parantamiseen tai tapahtumien järjestämiseen.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven kaupunki jakaa ensi vuonna 150 000 euron arvosta kehittämis- ja toimintatukia pudasjärveläisille yhdistyksille, yhteisöille sekä yksittäisille harrastajille ja ryhmille.

– Kuntalaiset osallistuvat aktiivisesti monenlaiseen vapaaehtoistoimintaan ja siksi tätä toimintaa on ilo tukea. Haluamme edelleen parantaa eri toimijoiden mahdollisuuksia tehdä tulevaisuudessakin tekoja, jotka pitävät koko laajan kuntamme elinvoimaisena, viihtyisänä ja turvallisena, kaupungin kehittämistoimesta tiedotetaan.

Vuoden 2019 avustussumma on sama kuin vuonna 2018. Perinteisesti hakemuksia on tullut hyvin tasaisesti koko kunnan alueelta ja näin ollen avustuksia on myönnettykin tasaisesti.

– Pudasjärveläisten yhdistysten ja erilaisten kyläyhteisöjen toiminta on ensiarvoisen tärkeää ja arvokasta. Hakemuksista on henkinyt aktiivisuus ja halu pitää yhdistyksen tai kyläyhteisön toiminta vireänä. Se on arvokasta – kiitos siis panoksestasi asian hyväksi! kaupungintalolta todetaan.

Elinvoimavaliokunta ohjeistaa kehittämis- ja toimintatukien osalta painottamaan vuonna 2019 hyvinvointiin, kylien ja asuinympäristön viihtyisyyteen ja turvallisuuteen, yhdessä tekemiseen ja tapahtumiin liittyviin asioihin.

Perustoiminnan lisäksi toivotaan uusia avauksia ja toimintamalleja erityisesti osallistavan budjetoinnin mallilla.

– Osallistuvaa budjetointia lähdetään nyt kehittämään myös tällä saralla.

Esimerkkikohteita avustuksesta ovat kylätalojen tai -tilojen ylläpito ja vuokra sekä niiden laitteiden ja kalusteiden hankinta ja kunnostus. Tukea voi hakea myös muun muassa liikuntapaikkojen kunnossa- ja ylläpitoon, kuten latujen ylläpitoon, bensakuluihin tai raivauskuluihin.

Avustuksia annetaan lisäksi esimerkiksi kylien viihtyisyyden parantamiseen, muun muassa laitehankintoihin, maisemanraivaukseen, pienrakentamiseen tai vaikkapa bensakuluihin. Tukea voi saada myös tapahtumien järjestämiseen sekä harrastustoimintaan.

Hakemuskaavakkeita on saatavilla kaupungin nettisivuilta ja paperisena kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä.

Hakemukset tulee toimittaa 31.1.2019 kello 16.00 mennessä.

Lisää tietoa asiasta saa kehittämis- ja toimintatukien infoillasta, joka järjestetään Pudasjärven kaupungintalolla ensi keskiviikkona.