Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Pu­das­jär­ven Kää­pä­suon tuu­li­puis­toon suun­ni­tel­laan jopa 57 voi­ma­laa – "Myös suolle voidaan tuu­li­voi­ma­la ra­ken­taa"

Winda Energyn Pudasjärven Kääpäsuolle Ypykkäjärven ja Kollajanniemen välille suunnitellun tuulipuiston tilanne on pitemmällä kuin alkuvaiheessa olevan Kupinavaaran, hankekehittäjä Hannu Haavisto tietää.

Siellä on sopimukset tehty yli puolelle yksityismaita. Tuulioloja on selvitetty ja alustavia luontoselvityksiäkin tehty. Alueelle arvioidaan nousevan 57 voimalaa.

Haaviston mukaan selvästi yli puolelle suunnittelualueista solmitut vuokrasopimukset riittävät hankekehityksen aloittamiseen.

– Myös suolle voidaan tuulivoimala rakentaa, vaikka kustannukset selvästi kangasmaan alueita korkeammat ovatkin.

Haavisto muistuttaa sekä Kääpäsuon että Kupinavaaran hankkeiden rajausten olevan alustavia. Ne voivat muuttua suunnittelun edetessä maanomistajien, kuntien ja muiden sidosryhmien kuulemisen sekä tehtävien tutkimusten vaikutuksesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.