SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Pu­das­jär­vel­lä kesäkuu alkoi hiih­to­len­kil­lä – katso tuore video ja kuvat lu­mi­ses­ta mai­se­mas­ta!

Timo Vähäkuopus hiihteli tunnin lenkin kesäkuun ensimmäisenä päivänä Pudasjärvellä Sarakylän Jukuanvaarassa. Hiihtäminen sujui hyvin ja hanki kantoi aamulla mukavasti. Uutta lunta on sadellut viime päivinä. Kuvassa Pudasjärven tori keskiviikkona 31.5.2017 lähes hyytävissä tunnelmissa.
Timo Vähäkuopus hiihteli tunnin lenkin kesäkuun ensimmäisenä päivänä Pudasjärvellä Sarakylän Jukuanvaarassa.
Timo Vähäkuopus hiihteli tunnin lenkin kesäkuun ensimmäisenä päivänä Pudasjärvellä Sarakylän Jukuanvaarassa.
Kuva: Toivo Kiminki

Sarakylän Jukuanvaarassa oli hyvät hankihiihtokelit kesäkuun ensimmäisen päivän aamuna.

Timo Vähäkuopus käväisi heti aamusta tunnin hiihtolenkin. Jukuan mies ei muistanut ennen kesäkuussa hiihtämään päässeensäkään.

Vielä viikonloppuna Jukuanvaarassa pääsee hiihtämään, mutta sääennusteiden mukaan kesäkuun eteneminen tuo lämpimämpää ilmaa ja vie lumet lähiviikkoina – toivottavasti juhannukseen mennessä. Uutta lunta tosin on saatu ajoittain aina näihin päiviin saakka. Esimerkiksi keskiviikkona lunta satoi paikoin runsaastikin.

Vuosi sitten sää oli hieman erilainen, sillä toukokuun lopussa Pudasjärvellä oli kesän ensimmäinen hellepäivä ja hillasuot kukkivat komeasti.

Katso video Timon kesäkuisesta aamulenkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=kTJMN8KoR5E