Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vel­lä alueen korkein työt­tö­myys

Pudasjärvi

Pohjois-Pohjanmaalla oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 100 työtöntä  eli 10,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä kasvoi toukokuusta 13,2 prosenttia, mikä selittyy osittain kesäkuukausien aikana oppilaitoksista valmistuneiden tulosta TE-palveluiden asiakkaiksi, kertoo Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus tiedotteessaan.

Maakunnan työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 11,5 prosenttia ja koko maassa se oli 10,0 prosenttia. Maakunnan sisällä alhaisin työttömyysaste oli Ylivieskan seutukunnassa 8,4 prosenttia.

Kunnittain vertailtuna alhaisin työttömyysaste oli Limingassa sekä Reisjärvellä 7,4 prosenttia ja korkein Pudasjärvellä 14,5 prosenttia. Oulussa työttömyysaste oli 13,2 prosenttia. Suhteellisesti eniten työttömien määrä on kasvanut maakunnassa vuoden takaisesta Pyhännällä peräti 71prosenttia  ja Hailuodossa 63 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaan työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli hieman vajaa 1 700.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin