SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Pu­das­jär­ve­läi­set Suomen tyy­ty­väi­sim­piä ylä­kou­lun ope­tuk­sen jär­jes­tä­mi­seen – Hir­si­kam­puk­sen rehtori uskoo: "Mo­der­nit ja terveet tilat ovat var­mas­ti vai­kut­ta­neet"

Pudasjärvi sijoittui ensimmäiselle sijalle kyselyssä kuntalaisten tyytyväisyydessä yläkoulun perusopetukseen. Yläkoululaiset olivat hyvinvointikyselyssä samaa mieltä.

Pudasjärvi

Pudasjärveläiset ovat Kuntaliiton tekemän kyselytutkimuksen mukaan erittäin tyytyväisiä perusopetukseen ja keskimääräistä tyytyväisempiä lukiokoulutukseen. Tiedot käyvät ilmi Kuntaliiton keväällä 2020 tekemästä Kuntalaistutkimus 2020 -kyselystä, johon osallistui 43 kuntaa ympäri Suomen.

Vertailussa pudasjärveläisten tyytyväisyys perusopetuksen järjestämisestä yläkoulussa oli jaetulla ensimmäisellä sijalla Naantalin kanssa. Pudasjärvellä 7.–9. luokkia käyneiden nuorten perheet keskiarvoinen arvio tyytyväisyydestä oli 4,24 asteikolla 1–5, kun kaikkien tutkimuskuntien keskiarvo oli 3,91.